کانی شناسی و پتروگرافی لاتریت توجردی، بوانات، استان فارس

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دهمین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
  • کد COI اختصاصی: CISEG10_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1024
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بتول تقی پور

استادیار، زمین شناسی بخش علوم زمین، دانشگاه شیراز، شیراز،ایران

شیرین خدیور

دانش آموخته کارشناسی ارشد، زمین شناسی اقتصادی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

محمدرضا منظری

دانشجو ارشد، زمین شناسی اقتصادی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

چکیده

کانسار لاتریت توجردی در شمال شرقی شهر شیراز و جنوب شرقی سوریاندر ارتباط با سازند جهرم قرار گرفته است.این کانسار تحت تاثیرهوازدگی پریدوتیتهای سرپانتینی شده مربوط به مجموعه افیولیتی-رادیولاریتی نیریز تکامل یافته است. بررسی های صحرایی نشان میدهد که زونهای هوازدگی از پایین به بالا شامل ساپرولیت، زون لیمونیت و زون هماتیت میباشد. همچنین بیانگر این موضوع بوده که بخش اکسیدی آن غالب بوده و دارای کانیهای اکسیدی فراوان است. بر اساس مشاهدات پتروگرافی و کانی شناسی مشخص شد که کانیهای اصلی سازنده کانسار شامل: الیوین، ارتوپیروکسن، کانیهای رسی، سیلیس و اکسیدهای آهن میباشد. از این رو می توان نتیجه گرفت که لاتریت توجردی از نوع اکسیدی است و به صورت برجا تشکیل شده است.

کلیدواژه ها

پریدوتیت، لاتریت ، توجردی، بوانات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.