استفاده از روش ایزوکون در مطالعه دگرسانی های کانسار مس- مولیبدن لار، شمال زاهدان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دهمین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
  • کد COI اختصاصی: CISEG10_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 496
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راحله مرادی

گروه زمینشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه سیستان و بلوچستان

محمد بومری

گروه زمینشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه سیستان و بلوچستان

ساسان باقری

گروه زمینشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

کانسار مس- مولیبدن لار در زون جوش خورده سیستان واقع شده است. در این منطقه واحدهای فلیشی پالیوسن و ایوسن توسط سنگ های کمپلکس آذرین لار به سن الیگوسن، دگرگون و دگرسان شدهاند. دگرسانی های این منطقه که سنگ های سینیتی تا مونزونیتی میزبان کانیزایی را تحت تاثیر قرار دادهاند شامل: سیلیسی، پتاسیک، فیلیک، پروپیلیتیک و آرژیلیک است. دگرسانی های مذکور سبب غنی شدگی و تهی شدگی برخی از عناصر در سنگهای میزبان شدهاند. به کارگیری روش ایزوکون گرنت برای محاسبه تغییر جرم عناصر در طی تکوین دگرسانیهای مختلف نشان دهنده غنی شدگی عناصر مس، مولیبدنیم و نقره در دگرسانیهای پتاسیک و فیلیک است که این امر به سبب تجمع عناصر مذکور در سیال باقی مانده و پدید آمدن کانیزایی قابل توجه می باشد. از سوی دیگر بررسی عناصر نادر خاکی نمایانگر تهی شدگی سریم در دگرسانیهای پتاسیک و فیلیک است که مبین احیایی بودن محیط ته نشست میباشد. علاوه بر این غنی شدگی یوروپیم در دگرسانیهای پروپیلیتیک و آرژیلیک ناشی از پیش رفتن شرایط محیطی به سمت اکسیدان است که غنی شدگی سریم در دگرسانی آرژیلیک نیز تاییدی بر این امر میباشد.

کلیدواژه ها

تغییر جرم، دگرسانی، ایزوکون، کانسار مس- مولیبدن لار، زاهدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.