مطالعه ژیوشیمیایی محدوده مس اردستان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دهمین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
  • کد COI اختصاصی: CISEG10_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 613
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم نجفیان نجف آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی، گروه زمینشناسی، دانشگاه پیام نور

تقی نبیی

استادیار، گروه زمینشناسی، دانشگاه پیام نور

سیدرضا مهرنیا

دانشیار، گروه زمینشناسی، دانشگاه پیام نور

چکیده

محدوده اکتشافی در غرب و جنوب غرب اردستان در استان اصفهان بر روی کمربند ولکانوپولوتونیکی ارومیه- دخترواقع شده است. در راستای مطالعه ی منطقه غرب و جنوب غرب اردستان و مه شهریار، مناطق حاوی دگرسانی های اکسیدها و هیدروکسیدهای آهن، آرژیلیک و پروپیلیتیک و سیلیسی توسط آنالیز دادههای ماهوارهای شناسایی و از یکدیگر تفکیک شدهاند عمدهترین بافت در کانسنگ منطقه بافت شکافه پرکن است. در این پژوهش پس از دستیابی به الگوی توزیع دگرسانیها در منطقه غرب و جنوب غرب اردستان اقدام به نمونهبرداری از مناطق مستعد گردیدنمونه ها جهت انجام آنالیزهای دستگاهی و تهیه مقاطع میکروسکوپی انتخاب شدند. هدف از انجام اکتشافات ژیوشیمیایی بررسی هاله های ژیوشیمیایی اولیه جهت شناخت پتانسیل کانیسازی احتمالی در منطقه میباشد. نمونهها مورد آنالیز شیمیایی ICP قرار گرفتند. نمودارهای پراکندگی عناصر ترسیم و همبستگی و غنیشدگی عناصر تعیین شد. ترسیم جداول همبستگی بین عناصر نشان دادکه عناصر Zn،Ti،Zr) (SC, به عنوان عناصر همبسته با عنصر مس می باشند. آنالیز مولفه های اصلی حاکی از آن است که منشا کانی سازی در منطقه از نوع رگه میباشد. خصوصیاتی چون نوع رگه ها( وجود هماتیت و کالکوپیریت)، نوع سنگ میزبان ( دگرسانی سرسیتی شدن، سیلیسی شدن، پروپلیتیک، جانشینی هماتیت)، محیط تکتونیکی بیانگر شباهت این محدوده با کانسارهای رگهای میباشد.

کلیدواژه ها

منطقه غرب و جنوب غرب اردستان، مس اردستان,دگرسانی،مطالعات ژیوشیمیایی، ژنز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.