بررسی ژیوشیمیایی و نحوه تشکیل منیزیت های منطقه هنگران (جنوب بیرجند)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دهمین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
  • کد COI اختصاصی: CISEG10_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1658
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افسانه رشیدپور

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه بیرجند

محمدحسین زرین کوب

گروه زمینشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه بیرجند

سیدسعید محمدی

گروه زمینشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه بیرجند

ایمان بهلگردی

گروه زمینشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه بیرجند

چکیده

کانسار منیزیت هنگران در فاصله 150 کیلومتری جنوب بیرجند در زون جوش خورده سیستان و در شرق ایران قرار دارد. سنگ میزبان این منیزیت، سنگهای اولترامافیک مربوط به مجموعه افیولیت ملانژ زون جوش خورده سیستان است. سنگ اولترامافیک میزبان منیزیت تقریبا به طور کامل سرپانتینی شدهاند. سرپانتنیت ها در PH های نسبتا بالا پایدار و با کاهش PH ناپایدار شده و منیزیم خود را آزاد نموده وارد محلول گرمابی می نمایند. ترکیب منیزیم با CO2 محلول، ذخایر منیزیت را تشکیل می دهند. منیزیت هنگران نهان بلور، متراکم به رنگ سفید و دارای ساختهای گل کلمی، رگهای و رگچه ای است. میزان CaO در نمونههایی که ساخت گل کلمی دارند از 2 تا 4 درصد و در نمونههای با ساخت رگهای و رگچه ای، کمی بالاتر و به 6 تا10 درصد می رسد. نتایج اکسیدهای عناصر اصلی منیزیت منطقه هنگران با استفاده از روش XRF در حد قابل قبول برای استفاده در صنایع دیرگداز می باشند.

کلیدواژه ها

منیزیت، ژیوشیمیایی، نحوه تشکیل، هنگران، جنوب بیرجند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.