اثربخشی آموزش مهارت های ارتباط موثر و جرات مندی بر سازگاری اجتماعی دانشجویان علوم پزشکی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت، دوره: 1، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SHPP-1-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 560
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی حسین رضایی

کارشناس ارشد مددکاری اجتماعی و کارشناس دفتر مرکزی مشاوره وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

حسین یحیی زاده

استادیار و عضو هیتت علمی دانشگاه علامه طباطبایی

ستار پروین

استادیار وعضو هیتت علمی دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

مقدمه : دانشجویان به عنوان سرمایه های ملی و نیروی انسانی سازندهی فردا همواره مورد توجه خاص برنامه ریزان و سیاستگذاران جامعه بوده اند. به همین دلیل ضروری است دانشجویان مهارت و توانایی کافی برای مقابله سالم و متنوع با مشکلات داشته باشند تا بتوانند از سلامت جسمی و روانی خود محافظت کنند و به رشد شخصیت و ارتقای سلامت خود ادامه دهند. هدف: این پژوهش تعیین اثربخشی مهارت های آموزش ارتباط موثر و جرات مندی بر سازگاری اجتماعی دانشجویان ورودی جدید دانشگاه علوم پزشکی کردستان بود. روش: این تحقیق نمه آزمایشی از نوع پیش آزمون پس آزمون و پیگیری با گروه های آزمایش و گواه بود. جامعه آماری: 120 دانشجوی ورودی نیمسال دوم علوم پزشکی کردستان بودند. نمونه آماری: 54 دانشجو که به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه جایگزین شدند. ابزار: پژوهش آزمون سازگاری دانشجویان (فرحبخش) بود. داده ها با استفاده از آزمون آماری تحلیل کوواریانس تک متغیره تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: نشان داد که آموزش این مهارت ها سازگاری اجتماعی کلی دانشجویان افزایش داده است. همچنین، نتایج حاصل از پیگیری نشان داد که تاثیر آموزش مهارت ارتباط موثر و جرات مندی پس از گذشت دو ماه تداوم داشته است. نتیجه گیری: آموزش مهارت های ارتباط موثر و جرات مندی باعث افزایش میزان سازگاری دانشجویان دانشگاه ها می گردد. لذا پیشنهاد می شود تا با برگزری کارگاه های آموزشی مهارت های ارتباط موثر و جرات مندی در دوره های مختلف تحصیلی در دانشگاه ها، زمینه افزایش سازگاری اجتماعی دانشجویان را فراهم آورد.

کلیدواژه ها

ارتباط مرثر، جرات مندی، سازگاری اجتماعی، دانشجو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.