بررسی میزان شیوع اختلالات رفتاری در دانش آموزان دختر و پسر دبستانی شهرستان بهشهر در سال تحصیلی97-96
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات جدید در علوم انسانی، دوره: 4، شماره: 9
- کد COI اختصاصی: JR_JHSR-4-9_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 549
نویسندگان
کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی، آموزگار شهرستان بهشهر، مازندران. ایران
کارشناس تربیت بدنی، آموزگار شهرستان بهشهر، مازندران. ایران
کارشناس آموزش ابتدایی، آموزگار شهرستان بهشهر، مازندران. ایران
چکیده
مقدمه: این تحقیق به منظور بررسی میزان شیوع اختلالات رفتاری در دانش آموزان دختر و پسر مدارس شهرستان بهشهر در سال تحصیلی 97-96 انجام گرفته است.مواد و روشها: این مطالعه به روش توصیفی- مقطعی و علمی- مقایسه ای (پس رویدادی ) صورت گرفته است. جامعه ی آماری این مطالعه، شامل کلیه ی دانش آموزان دختر و پسر مقطع ابتدایی شهرستان بهشهر (شامل 15283 نفر؛ 7425 دختر و 7858 نفر پسر) در سال تحصیلی 97 - 96 بوده که از طریق روش غربالگری نمونه ای به حجم 840 نفر از آن مورد بررسی قرار گرفته اند. ابزار این پژوهش پرسشنامه ی راتر، فرم ویژه ی معلمان بوده که یافته های آن از طریق آمار توصیفی و استنباطی (آزمون x2 و ضریب همبستگی) تجزیه و تحلیل گردیده است.یافته های پژوهش: یافته های تحقیق نشان داد که میزان کلی شیوع اختلالات رفتاری در دانش آموزان دوره ی ابتدایی بهشهر 5/ 5 درصد است که از این میزان 42/2 درصد مربوط به دختران و 08/3 درصد نیز به پسران اختصاص داشته است. نتایج همچنین نشان داد که بیشترین میزان شیوع اختلالات مربوط به اختلال کمبود توجه و بیش فعالی و کمترین میزان آن مربوط به اختلال رفتارهای ناسازگارانه میباشد.بحث و نتیجه گیری: از یافته های تحقیق نتیجه گرفته میشود که بین متغیرهای جنس، سن، پایه ی تحصیلی، میزان تحصیلات والدین و اختلالات رفتاری دانش آموزان، رابطه ی معنی داری وجود دارد. همچنین، ضرایب همبستگی محاسبه شده برای ابعاد چهارگانه ی اختلالات رفتاری (04/0-، در سطح 01/0) نشان داد که اختلالات رفتاری موجب کاهش پیشرفت تحصیلی دانش آموزان میشود.کلیدواژه ها
اختلالات رفتاری، دانش آموزان دبستانی، بیش فعالیمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.