بدل اجبار در مورد عدم امکان اجرای موقتی اجراء

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی حقوق و مطالعات قضایی
  • کد COI اختصاصی: LLSC05_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 504
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سکینه اسدزاده

دانشجوی دکتری رشته حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

چکیده

برخی از قراردادها به محض انعقاد اجراء می شوند لیکن برخی از قراردادها به مرور زمان به اجراء در می آیند. در این میان ممکن است قرارداد قابلیت اجرایی خود را بنا به دلایلی موقت (ماده 239 قانون مدنی) یا الى البد از دست بدهد. عدم امکان اجرای قرارداد نه تنها در حقوق ایران بلکه در اغلب نظام های حقوقی موضوعی مهم و در عین حال مورد اختلاف است. مبنای حقوقی تعذر ممتنع شدن اجرای قرارداد بنا به دلایلی غیرقابل انتساب به طرفین است (ماده 312 قانون مدنی). تعذر اجرای قرارداد اعم از عدم امکان اجراء و تعسر اجرای آن است. موارد عدم امکان اجرا به تناسب مورد ممکن است به علل مختلفی منجمله تلف مبیع پیش از تسلیم آن، اعسار یا ورشکستگی متعهد، اتلاف مال و ... ) باشد. در این موارد مقنن ناگزیر است تمهیداتی بیندیشد تا بدین طریق زیان دیده بتواند ضرر خود را جبران نماید. در این مقاله ابتداء به توضیح مفاهیم اولیه و سپس مفاهیم اصلی می پردازیم

کلیدواژه ها

قاعده اجبار، بدل اجبار، عدم امکان اجرای قرارداد ، عدم امکان اجبار متعهدله به قبول غیر موضوع تعهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.