نقش حسابرسی در تشخیص فساد

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی یافته های نوین در حسابداری، مدیریت اقتصاد و بانکداری
  • کد COI اختصاصی: EEMCO01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 684
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هدی اکبری پرکوهی

کارشناس ارشد حسابداری،موسسه آموزش عالی علامه امینی بهنمیر،

رضا جعفری

دانشجوی دکتری ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی اباد کتول

چکیده

هدف از این مقاله، تجزیه و تحلیل آن است که چگونه انواع حسابرسی ممکن است برای مبارزه با فساد کمک کند. در حالیکه ادبیات قبلی عمدتا به توانایی حسابرسی برای جلوگیری از فساد کمک می کند، این مقاله به طور سیستماتیک پتانسیل حسابرسی برای شناسایی فساد را بررسی می کند. این استدلال می کند که حسابرسی مالی فساد را از تعریف تقلب حذف کرده است و به جای آن به عنوان عدم انطباق با قوانین و مقررات طبقه بندی کرده است. استدلال اصلی این محرومیت این است که فساد خطاهای مهمی در گزارش های مالی ندارد و هیچ شواهدی برای پیگیری حسابرس وجود ندارد. این مقاله این را رد می کند و این استدلال می کند که فساد تجاری و سیاسی منازعات را در گزارش های مالی سازمان فساد اداری و همچنین سازمان دریافت کننده فساد ایجاد می کند. بنابراین اگر حسابرسی نقش برجسته تری در مبارزه با فساد داشته باشد، استانداردهای حسابرسی باید شامل فساد در تعریف تقلب، حسابرسان خصوصی و عمومی نیاز به همکاری و تبادل اطلاعات دارند، روش های حسابرسی برای تشخیص فساد باید مورد استفاده قرار گیرد و حرفه حسابرسی باید اقدامات پیشگیرانه موثر مانند گواهی های ضد فساد را در نظر بگیرد.

کلیدواژه ها

فساد، رشوه، حسابداری، حسابرسی، شکاف انتظار، IFAC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.