بررسی تطبیقی بن مایه های دیپلماسی فرهنگی با تکیه بر مضامین مبتنی بر صلح و دوستی در اشعار قیصر امین پور و محمود درویش

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش شرق شناسی، صلح و دیپلماسی فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: OSAPLC03_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 330
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه نظری

دانشجوی کارشناسی ارشد تربیت بدنی، دپارتمان گروه تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار، دبیر رسمی آموزش و پرورش

اعظم قلعه نوی

دکتری زبان و ادبیات عرب، ، دپارتمان گروه زبان و ادبیات عرب دانشگاه فرهنگیان سبزوار، دبیر رسمی آموزش و پرورش شهرستان سبزوار

چکیده

دیپلماسی فرهنگی ابزاری برای تامین منافع و مصالح ملی- دینی یک ملت یا فرهنگ است. امروزه مذاکرات کشورها با یکدیگر به سمت روش های مسالمت آمیز حل اختلاف و صلح سازی متمایل است.هدف از صلح سازی نیز در رابطه با دیپلماسی فرهنگی، تبدیل منازعات و درگیری ها در راهی سازنده وایجاد یک محیط مساعد برای صلح پایدار است. استفاده از ظرفیت های فرهنگی و ادبی به ویژه شعرمی تواند کم موثری در بهبود فعالیت های مبتنی بر صلح داشته باشد. مطالعه ی آثار ادبی بسیاری ازشاعران، نویسندگان و ادیبان کشورهای گوناگون گویای توجه آنان به مقوله ی صلح و دوستی است. دراین نوشتار با بهره گیری از روش توصیفی- تحلیلی و به شیوه ی اسنادی و کتابخانه ای بر آن بوده ایم تا به بررسی تطبیقی بن مایه های دیپلماسی فرهنگی با تکیه بر مضامین مبتنی بر صلح و دوستی در اشعارقیصر امین پور و محمود درویش بپردازیم. قیصر امین پور و محمود درویش، از شاعران متعهد معاصرفارسی و عربی هستند. مضامینی چون صلح و دوستی، آزادی، نمادهای مبتنی بر صلح و دوستی و باور بهمصلح جهانی وجود دارد که همگی برآیند تفکر متعهدانه و صلح جویانه این شاعر انقلابی است صلح،عشق و دوستی، بیان رنج ها و مصایب انسان، جنگ ستیزی و دوری از خشونت و حق خواهی و ظلم ستیزی،ادب پایداری و مقاومت از بارزترین مضامین شعری درویش به شمار می روند. قیصر امین پور و محموددرویش با به کارگیری مضامینی مبتنی بر صلح و دوستی و مصادیق مرتبط با آن ها نشان داده اند که اینمفاهیم ارزشمند می توانند در حوزه ی دیپلماسی فرهنگی برای رسیدن به صلح پایدار نیز مورد استفادهقرار گیرند.

کلیدواژه ها

ادبیات تطبیقی، دیپلماسی فرهنگی، صلح و دوستی، قیصر امین پور، محمود درویش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.