تاملی بر فرایند صلح و صلح نامه های فی ما بین اعراب مسلمان و شهرهای ناحیه ی جبال

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش شرق شناسی، صلح و دیپلماسی فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: OSAPLC03_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 390
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فضل الله فولادی پور

دکتری تاریخ اسلام، عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان

چکیده

با بررسی محتوای عهدنامه ها و امان نامه هایی که در جریان بحران ها پیش آمده پس از تسخیر تیسفون ودر جریان پیشروی سپاه اسلام به قلب سرزمین ایران به ویژه شهرها و روستاهای منطقه جبال می توانبسیاری از لایه های پنهان تاریخ را آشکار ساخت. بنابراین در رابطه با صلح نامه های اعراب مسلمانان و ساکنانمناطق مختلف ایران در جریان درگیری ها، واقعیت های فراوانی را از ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی، اعتقادی،اقتصادی، اخلاقی و جغرافیایی در آنها نهفته است. با کنکاش و تحلیل آنان به برخی از ابهاماتی و میزانحاکمیت و نفوذ دولت ساسانی و ناکامی های آنان در تقابل اعراب و چگونگی مواجهه اولیه فاتحان مسلمان بهحاشیه رانده شدن آیین زردشت و در نهایت پذیرش اسلام در ایران بویژه جبال پیبرد. مقاله حاضر با روشتحلیلی توصیفی و بر پایه منابع کتابخانه ای به تبیین و تحلیل روند اشغال ایالت جبال و عهدنامه هایی که بامردم و مقامات محلی منعقد شده پرداخته است.

کلیدواژه ها

امان نامه، ایالت جبال، نهاوند، ری، صلح نامه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.