مدل سازی اتصال تداخلی ابزار ابزارگیر بمنظور پیش بینی دینامیک فرآیند فرزکاری

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس مهندسی ساخت و تولید
  • کد COI اختصاصی: ICME09_249
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1331
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مهدی رضائی

دانشجوی کارشناسی ارشددانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف

محمد رضا موحدی

دکترای مهندسی مکانیک، دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی

محمد تقی احمدیان

دکترای مهندسی مکانیک، استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شر

چکیده

در پیش بینی محدوده پایداری یک فرآیند ماشینکاری، تعیین پاسخ دینامیکی سیستم ماشین ابزار ضروری می باشد. اتصال منعطف ابزار-ابزارگیر، تاثیر عمده‌ای در پاسخ دینامیکی این سیستم دارد. معمولاً این پاسخ بکمک تست تجربی بدست می آید اما با تغییر ابزار یا ابزارگیر نیاز به تست مجدد می باشد. در پیش بینی رفتار دینامیکی، نیاز به تعیین رفتار اتصال ابزار- ابزارگیر می باشد، اما تعیین پارامترهای اتصال مشکل می باشد. از سوی دیگر، به دلیل وجود مساله غیر خطی تماس، انجام تحلیل فرکانسی در نرم افزار های تحلیلی میسر نمی باشد. در این مقاله مدلی جدید برای اتصال تداخلی ابزار-ابزارگیر در ماشین فرز ارائه می گردد. برای مدل سازی ابزار و ابزارگیر، از سوپر المان استوانه‌ای، که به تازگی ارائه شده است، استفاده می شود. نیرو های تماسی که شامل نیرو های عمود بر سطح و نیرو های اصطکاکی هستند با توزیعی غیر یکنواخت از فنر و-دمپر، در طول اتصال مدل گردیده است. مقایسه نتایج مدل سازی اتصال، با نتایج تحلیل غیر خطی تماس در نرم افزار اجزاء محدود تطابق خوبی را نشان می دهد. مدت زمان کوتاه حل، از مزایای اولیه مدل می باشد. از دیگر مزایای این مدل، توانایی تحلیل مدال، با در نظر گرفتن دینامیک تماس می باشد. استفاده از روش ترکیب پاسخ فرکانسی اجزاء، قابلیت کاربردی به این مدل سازی داده است.

کلیدواژه ها

تماس، سوپر المان استوانه‌ای، ماشین فرز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.