بررسی نشست ناشی از حفاری تونل های دوقلو در ماسه با تراکم های نسبی مختلف با استفاده از مدل آزمایشگاهی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی تونل و فضاهای زیرزمینی، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TUSE-6-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 566
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد امامی تبریزی

استادیار؛ دانشکدهی مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز

سالار فرجی

دانشجوی کارشناسی ارشد ژیوتکنیک؛ دانشکدهی مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز

چکیده

در این مقاله با استفاده از مدل فیزیکی ساخته شده در دانشگاه صنعتی سهند تبریز شامل دستگاه برای مدل سازی فرآیند حفاری تونل و دستگاه بارش ماسه برای ایجاد نمونه های یکنواخت با تراکم نسبی متفاوت، به بررسی مسیله نشست تونل های دو قلو در دو تراکم نسبی متفاوت پرداخته شده است. برای اندازه گیری جابه جایی از روش پردازش تصویر استفاده شده است . نتایج بررسیها نشان داد میزان افت زمین برای تونل دوم در هر دو حالت شل و متراکم افزایش می یابد که این افزایش برای حالت شل بیشترمی باشد. همچنین در حالت متراکم منحنی پک برازش خوبی با نشست های ثبت شده از خود نشان داد ولی در حالت شل با توجه به باریک تر بودن منحنی های نشست، دقت منحنی پک نسبت به حالت متراکم کمتر می شود. در این تحقیق رابطه جدیدی برای حالت شل پیشنهاد گردید که برازش بهتری نسبت به منحنی گوسی پک برای تونل اول، دوم و مجموع دو تونل از خود نشان می دهد.

کلیدواژه ها

تونل دوقلو-نشست-تراکم نسبی-ماسه-پردازش تصویر-

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.