مطالعه آناتومیکی، بافت شناسی و هیستوشیمی شیپور استاش در گاومیش رودخانه ای بالغ

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 72، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-72-3_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 433
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدرشید هاشمی

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

فرهاد سلطانعی نژاد

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

غلامرضا نجفی

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

رسول شهروز

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

زمینه مطالعه: شیپور استاش کانال استخوانی-غضروفی است که حفره صماخی را به ناحیه بین یای حلق متصل میکند. هیچ تحقیق آناتومیکی و باف تشناسی بر روی این عضو در گاومیش انجام نشده است. هدف: مطالعه آناتومیکی و بافت شناسی شیپور استاش در گاومیش بالغ بعنوان اطلاعات پایه ای برای شناخت این عضو مورد استفاده قرار خواهد گرفت. رو ش کار: تعداد 8 عدد سر گاومیش بالغ نر و ماده از کشتارگاه تهیه شد و شیپور استاش آ نها مورد مطالعه آناتومیکی قرار گرفت، سپس نمونه بافتی اخذ گردید. نمونه ها به رو شهای H&E برای مطالعه عمومی، Verhoff برای رشت ه های الاستیک، PAS برای کربوهیدرا تها و Masson s Trichrome برای رشته های کلاژن رنگ آمیزی شدند. نتایج: یافت ه های آناتومیکی نشان داد شیپور استاش سفید رنگ و به شکل لوله ای قیفی، بدون انحنا و تماما غضروفی است و در هر دو جنس دارای ساختمان مشابه می باشد. نتایج باف تشناسی و هیستوشیمی نیز نشان داد اپیتلیوم شیپور استاش گاومیش استوان های شبه مطبق مژه دار است و در بعضی نواحی نیز به صورت سنگفرشی مطبق می باشد. غضروف در ابتدا از نوع الاستیک و سپس از نوع غضروف شفاف می باشد. غدد موجود در شیپور استاش گاومیش از نوع موکوسی بوده و بافت لنفاوی را به طورواضح م یتوان در دهانه حلقی به شکل لوزه لوله شنوایی غیرفولیکولار یافت. نتیجه گیری نهایی: یافته های حاصل از این تحقیق میتواند بعنوان اطلاعات پای های آناتومی و بافت شناسی شیپور استاش در گاومیش قابل ارایه باشد.

کلیدواژه ها

آناتومی، بافت شناسی، هیستوشیمی، شیپور استاش، گاومیش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.