تفکیک سویه های ویروس بیماری بورس عفونی جداشده از گله های طیور ایران به وسیله آنالیز منحنی ذوب با دقت بالا High Resolution Melt

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 72، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-72-3_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 354
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی چراغچی باشی

گروه بیمار یهای طیور، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

سیدمصطفی پیغمبری

گروه بیمار یهای طیور، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

حسین حسینی

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، کرج، ایران

چکیده

زمینه مطالعه: بیماری بورس عفونی ) Infectious bursal disease, IBD ( بیماری با واگیری بسیار بالا در طیور جوان است. برای صنعت طیور، تمایز بین جدایه های کلاسیک حاد و فوق حاد ویروس IBD اهمیت زیادی دارد تا برنامه مناسبی برای واکسیناسیون اتخاذ شود. تستهای سرولوژیک و مولکولی معمول بسیار پرزحمت، زمان بر و از نظر حساسیت متغیر می باشند. این در حالی است که منحنی ذوب با دقت بالا روشی نسبتا سریع م یباشد. هدف: این مطالعه برای تعیین میزان کارآیی روش منحنی ذوب با دقت بالا برای تفریق جدایه های مختلف بر روی تعدادی از جدایه های ایرانی ویروس IBD که قبلا ماهیت آ نها با استفاده از روش آنالیز RT-PCR/RFLP )با استفاده از پرایمرهای پروتیین VP2 ( و آنالیز سکانس برای ما مکشوف بود، طراحی شد. روش کار: در این مطالعه از جدایه های ویروس IBD برای آزمون بررسی ذوب با دقت بالا در محدوده دمایی 81 oC تا 92 پس از انجام استخراج RNA و رونوشت برداری معکوس و Real Time RT- PCR استفاده شد. نتایج: با بررسی منحنی ذوب، ویرو سهای آزمایش شده در چهار گروه A-D دسته بندی شدند. سه سویه واکسینال Gumbokal ،D78 و Bursa CE در گروه A، واکسن IBD L در گروه B، سویه واکسینال 2 Bursine در گروه C و تمامی ویرو سهای فیلد در گروه D قرار گرفتند. آنالیز نتایج منحنی ذوب با دقت بالا پس از نرمال کردن نیز نشان داد که ویرو سهای این مطالعه در چهار گروه ژنوتیپی HRM قرار گرفتند و سه ویروس Gumbokal ،D78 و Bursa CE منحنی مشابه هم و غیر قابل تفکیک از هم ایجاد کردند. اما از سایر واکسنها یا سویه های فیلد متمایز بودند. همچنین دو سویه IBD L و 2 Bursine دارای دو منحنی متفاوت و متمایز از سایر ویرو سها بودند. نتیجه گیری نهایی: از مطالعه کنونی میتوان نتیجه گرفت که تکنیک بررسی منحنی real-time RT-PCR HRM روشی مقرون به صرفه و قابل اعتماد در بین رو شهای مورد استفاده درحال حاضر است و به منظور شناسایی حدت جدای ه های جدید ویروس بورس عفونی میتواند مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

بیماری بورس عفونی، آنالیز منحنی ذوب با دقت بالا، Real Time RT- PCR ، طیور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.