بررسی شجره شناسی گونه های اوسترتاژیا

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 72، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-72-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 462
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم صبوردربندی

گروه انگل شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران قطب علمی بوم سازگان و تغییرات فراساختاری در کرم ها

فاطمه جالوسیان

گروه انگل شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران قطب علمی بوم سازگان و تغییرات فراساختاری در کرم ها

بهنام مشگی

گروه انگل شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران قطب علمی بوم سازگان و تغییرات فراساختاری در کرم ها

چکیده

زمینه مطالعه: گونه های اوسترتاژیا ) تلادورساژیا( عامل اصلی گاستریت انگلی در نشخوارکنندگان محسوب میشوند که به دلیل اختلال درساختار غدد شیردان، بر اسیدیته و عملکرد این اندام تاثیر گذاشته و در نتیجه با ایجاد اختلال در هضم آنزیمی مواد غذایی بویژه پروتیینها، سبب کاهش تولید شیر، پشم و وزن دام میگردند لذا شناسایی گون ه های مختلف و بومی کشور از ضرور تهای تحقیقاتی در طب دامی بشمار می آید. هدف: بررسی حاضر با هدف تشخیص و تفریق گونه های اوسترتاژیا بر اساس خصوصیات مولکولی صورت پذیرفت. روش کار: جمع آوری نمونه ها ضمن بازرسی کشتارگاهی از شهرهای ری، تهران، مشهد و بندرعباس انجام گرفت. در این تحقیق تعداد 180 عدد کرم بالغ نربراساس مشخصات مورفومتریک اسپیکو لها از دو میزبان گوسفند و بز شناسایی گردیدند، سپس در بخش مولکولی، واکنش زنجیر های پلیمراز به منظور تکثیر توالی لکوس 5.8S ، ITS1 و ITS2 بطول 946 جفت باز انجام شد، بعد از تعیین توالی با استفاده از نرم افزارهای مربوط نتایج حاصل تحت تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: نتایج بدست آمده نشان داد، سه گونه اوسترتاژیا سیرکومسینکتا، اوسترتاژیا اکسیدنتالیس و اوسترتاژیا تریفورکاتا از نظر ژنوتایپ مولکولی اختلاف 3- 2 درصد وشباهت 98 - 97 درصدی دارند. نتیجه گیری نهایی: سه گونه نماتود تحت آزمایش در بررسی حاضر از حیث خصوصیات مولکولی تفاوت ) 3- 2 درصدی( دارند و لازم است پراکنش و تمایل میزبانی آ نها بمنظور تدوین برنامه های کنترل و پیشگیری مورد توجه قرارگیرد.

کلیدواژه ها

اوسترتاژیا، مولکولی، ITS2

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.