اثر ترکیب تمرین مقاومتی ویژه و معمول شنا بر عملکرد و عوامل ضربه ای شنای کرال سینه نوجوانان پسر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوفصلنامه ورزش و علوم زیست حرکتی، دوره: 8، شماره: 16
  • کد COI اختصاصی: JR_JSBS-8-16_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 751
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن مهرعلیان

کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه خوارزمی

حمید رجبی

دانشیار دانشگاه خوارزمی

محمدرضا دهخدا

دانشیار دانشگاه خوارزمی

حمید ایراندوست

کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

مقدمه و هدف: تمرین مقاومتی ویژه کارایی بیشتری دارد. هدف از این تحقیق تعیین اثر ترکیب تمرین مقاومتی ویژه و معمول شنا بر عملکرد و عوامل ضربه ای شنای کرال سینه نوجوانان پسر بود.روش شناسی: 17 شناگر برتر پسر رقابت کننده در سطح استان و کشور (سن؛ 13/15 ± 2/77 سال، سابقه تمرین؛ 2/34 ±0/44 سال) به دو گروه ترکیب تمرین مقاومتی ویژه و معمول (n=8) و گروه تمرینات معمول (n= 9) تقسیم شدند. پیش آزمون و پس آزمون شامل رکورد 25،100 متر کرال سینه، عوامل ضربهای (طول ضربه و تواتر ضربه)، حداکثر نیروی پیشران و قدرت عضلات پنجه دست بود. هر جلسه بعد از گرم کردن، گروه ترکیب تمرین مقاومتی ویژه و معمول با یدک شناور 8 تکرار 25 متری را با حداکثر سرعت شنا میکرد و گروه تمرینات معمول همین کار را بدون یدک انجام میدادپس. از این مرحله، تمرینات دو گروه کاملا یکسان انجام میشد. طول دوره تمرین 4 هفته بود. از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیری برای بررسی تفاوتهای بین گروهی استفاده شد.یافته ها: یافتهها نشان داد که در گروه ترکیب تمرین مقاومتی ویژه و معمول افزایش معنی داری در عملکرد 100 متر، تواتر ضربه در فاصله های 5 تا 20 متر و 80 تا 95 متر وکاهش معنی داری در طول ضربه در فاصله 80 تا 95 متر نسبت به گروه تمرینات معمول مشاهده گردید .(p ≤ 0/05) اما تفاوت معناداری در سایر موارد دیده نشد .(p ≥ 0/05)بحث و نتیجه گیری: این یافته ها نشان داد که ترکیب تمرین مقاومتی ویژه و معمول با وسیله طراحی شده باعث افزایش عملکرد در مسافتهای طولانی تر میشود و این افزایش با تغییراتی از جمله افزایش تواتر ضربه و کاهش طول ضربه در فواصل پایانی شنا همراه است.

کلیدواژه ها

تمرین مقاومتی ویژه، عوامل ضربه ای کرال سینه، یدک شناور، نیروی پیشران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.