تاثیر مصرف حاد کافیین بر پاسخ اکسایشی بازیکنان مرد والیبال متعاقب یک جلسه فعالیت مقاومتی وامانده ساز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه فیزیولوژی ورزشی، دوره: 6، شماره: 22
  • کد COI اختصاصی: JR_JSP-6-22_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 444
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی ضرغامی خامنه

کارشناس ارشد دانشگاه تبریز

افشار جعفری

دانشیار دانشگاه تبریز

ابراهیم اختری شجاعی

دکترای دانشگاه علوم پزشکی تبریز

چکیده

پژوهش حاضر به منظور تعیین تاثیر مصرف حاد کافیین بر شاخصهای فشار اکسایشی بازیکن مرد والیبال پس از یک جلسه فعالیت مقاومتی وامانده ساز انجام شد. 20 بازیکن مرد والیبال (سن 21/20±1/10 سال، درصد چربی 10/75±2/78 و شاخص تودهی بدنی 22/95± 0/99 کیلوگرم بر مجذور متر) در یک طرح نیمه تجربی و دوسوکور در دو گروه همگن شده ی (گروه مکمل کپسول کافیین و دارونما 6 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن) قرار گرفتند. همه آزمودنیها پس از دریافت مکمل یا دارونما در یک قرارداد فعالیت مقاومتی با وزنه (شامل 7 حرکت در 3 نوبت با%80 یک تکرار بیشینه تاحد واماندگی) شرکت نمودند. تغییرات ظرفیت ضداکسایشی تام (TAC) و مالوندیآلدهید (MDA) سرم طی سه مرحله (قبل و 45 دقیقه بعد از مصرف مکمل و بلافاصله پس از قرارداد ورزشی) اندازه گیری شد. میانگین و انحراف استاندارد داده های طبیعی با استفاده از آزمونهای تحلیل واریانس مکرر، بونفرونی و تی مستقل در سطح معناداری 5 درصد بررسی شدند. نتایج بدست آمده حاکی است که مصرف حاد کافیین تاثیر معناداری بر تغییرات TAC و MDA سرمی پایه و بلافاصله پس از فعالیت ندارد .(P 0 . 05) بهطوریکه، یک جلسه فعالیت مقاومتی واماندهساز باعث کاهش معنادار (P 0.05) TAC و افزایش معنادار MDA در هر دو گروه گردید .(P 0 . 05 ) بر اساس یافته های حاضر میتوان چنین نتیجه گرفت کهاحتمالا مصرف حاد کافیین توانایی لازم جهت افزایش TAC پایه را نداشته و همچنین نمیتواند از تغییرات نامطلوب شاخص MDA سرمی بهعنوان شاخص آسیب فشار اکسایشی ناشی از انجام یک جلسه فعالیت مقاومتی در بازیکنان مرد والیبال بکاهد.

کلیدواژه ها

کافیین، ظرفیت ضداکسایشی تام، مالوندی آلدهید، فعالیت مقاومتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.