تاثیر مصرف امگا-3 و شرکت در فعالیتهای هوازی بر sICAM-1 و سایتوکاین های پیش التهابی در زنان سالمند چاق

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه فیزیولوژی ورزشی، دوره: 6، شماره: 21
  • کد COI اختصاصی: JR_JSP-6-21_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 286
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لطفعلی بلبلی

استادیار دانشگاه محقق اردبیلی

غفور غفاری

کارشناس ارشد دانشگاه ارومیه

علی رجبی

دانشجوی دکتری دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

هدف از پژوهش حاضر، تاثیر مصرف امگا- 3 و شرکت در فعالیتهای هوازی بر sICAM-1 و سایتوکاینهای همراه التهاب در زنان سالمند چاق بود. بدین منظور در یک مطالعه نیمه تجربی- دوسویه کور، 40 زن چاق (BMI≥30) 55 تا 65 سال به صورت تصادفی انتخاب و در4 گروه 10 نفری ورزش هوازی- دارونما، ورزش هوازی- مکمل، مکمل و دارونما قرار گرفتند. افراد در گروه مصرف کننده مکمل امگا-3 روزانه (صبح و شب) 2080 میلی گرم مکمل امگا-3 به مدت 8 هفته مصرف کردند و گروه مصرفکننده دارونما نیز از دارونمایدکستروز %2 درصد استفاده نمودند. برنامه تمرینی شامل تمرینات هوازی با شدت 45 تا 65 درصد ضربان قلب بیشینه به مدت 8 هفته، به صورت 3 جلسه در هفته که هر جلسه تمرین 1 ساعت بود. خون گیری پس از 12 ساعت ناشتایی در مراحل پیش آزمون و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین انجام شد. در راستای تجزیه و تحلیل داده ها، از تحلیل واریانس دو راهه، t همبسته و تست تعقیبی توکی در سطح معناداری P< 0/05 استفاده گردید. نتایج آزمون آماری نشان داد sICAM-1 سرم نه تنها تحت تاثیر اثرات جداگانه مکمل و تمرین کاهش یافت بلکه مداخله توامان ورزش و مکمل اثر هم افزایی بر کاهش معنادار غلظت این فاکتور التهابی در زنان سالمند چاق داشت .(P < 0/05) از سوی دیگر اثر تمرین و اثر متقابل تمرین+مکمل موجب کاهش معنادار غلظت TNF-α و IL-6 گردید .(P < 0/05) این در حالی بود که اثر مکمل به تنهایی نتوانست موجب کاهش معنادار این فاکتورها گردد .(P > 0/05) به طور خلاصه، نتایج پژوهش حاضر حاکی از این واقعیت است که 8 هفته تمرین هوازی همراه با مصرف اسیدهای چرب امگا-3 میتواند توزیع سرمی مولکولهای چسبان و سایتوکاینهای همراه التهاب را کاهش دهد و سبب پیشگیری، کنترل و کاهش آترواسکلروز در افراد سالمند چاق شود.

کلیدواژه ها

sICAM-1، سایتوکاینهای همراه التهاب، بیماری قلبی- عروقی، اسید چرب امگا- 3، زنان سالمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.