شناسایی موانع نوآوری در طراحی و تولیدفرش دست باف اصفهان: رویکردی کارآفرینانه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دوفصلنامه گلجام، دوره: 11، شماره: 28
  • کد COI اختصاصی: JR_GOLJAM-11-28_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 415
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدتقی طغرایی

استادیار گروه کارآفرینی، دانشگاه هنر اصفهان

بهاره نویدزاده

کارشناس ارشد کارآفرینی فرهنگی، دانشگاه هنر اصفهان

علی عطافر

استادیارگروه مدیریت، دانشکده علوم اداری و اقتصادی، دانشگاه اصفهان

ایمان زکریایی کرمانی

استادیار گروه صنایع دستی، دانشکده صنایع دستی، دانشگاه هنر اصفهان

چکیده

ازآنجاکه بخشی از کارآفرینی فرهنگی معطوف به کارآفرینی درعرصه هنر و صنایع دستی است و فرش دس تباف در ایران یکی از مه مترین و باقدمت ترین صنایع دستی و هنری ایران در جهان شناخته م یشود، توجه به کارآفرینی در بخش فرش از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. توجه به حفظ اصالت این هنر بومی، تولید و صادرات فرش دست باف به منظور دستیابی به سهم بازار رقابتی و رونق کارآفرینی در عرصه صنایع دستی اصیل ازجمله دلایل اهمیت این موضوع می باشد. در چند دهه اخیر این بازار با موانعی مواجه بوده که این بازار ارزشمند را با مشکل مواجه کرده است. برای رفع این مشکلات، نوآوری یکی از راهکارهای بنیادین به شمار می رود. بنابراین، هدف ازانجام این پژوهش، شناسایی موانع موجود در نوآوری فرش دست باف است و برمبنای موانع شناسایی شده یک مدل کاربردی برای نوآوری در حوزه فرش دستباف ارایه می شود. به منظور دستیابی به ا ین هدف،ا ز روش تحقیق توصیفی پیمایشی استفاده شده است. جامعه آماری شامل طراحان، تولیدکنندگان و فروشندگان این حوزه است که حجم نمونه معرف با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبق های 211 نفر می باشد. نتایج به دست آمده نشان می دهد که موانع نوآوری در فرش دست باف در 5 مقوله اصلی عوامل اقتصادی، بازاریابی، فرهنگی، مدیریتی و تکنولوژیکی و 30 زیرشاخه شناسایی شده است. همچنین تحلیل نتایج به دست آمده حاکی از آن است که این عوامل هرکدام ب هاندازه متفاوتی مانع نوآوری در طراحی فرش اصفهان می باشند. در پایان، پیشنهاداتی برای رفع این موانع ارایه شده است.

کلیدواژه ها

نوآوری، کارآفرینی، موانع نوآوری،کارآفرینی فرهنگی، فرش دست باف اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.