استفاده از Multiplex PCR جهت تشخیص کوکسی های گرم مثبت ایجاد کننده بیماری در مزارع پرورشی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792), ایلام

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه هیستوبیولوژی دامپزشکی، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JVH-5-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 339
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده حیدری نژاد

گروه دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

نگین سلامات

استادیار گروه بافت شناسی دانشکده علوم اقیانوسی و علوم وفنون دریایی خرمشهر

فاضل پوراحمدی

استادیار دانشکده پیرادامپزشکی دانشگاه ایلام

چکیده

در پنج سال اخیر بیماری مشکوک به streptococosis در مزارع پرورشی قزل آلای رنگین کمان شهر ایلام به صورت اپیدمیشایع شد. در مطالعه حاضر، 60 قطعه ماهی با علایم بالینی نظیر بی حالی، شنای نامنظم، تیرگی پوست و اگزوفتالمی، از مزارعپرورش قزل آلای رنگین کمان ایلام (جنوب غربی ایران) جمع آوری شد. جهت تشخیص عامل اصلی بیماری، نمونه هایی ازکبد، کلیه و طحال برداشته و در محیط کشت آگار خوندار (blood agar) در دمای 22 درجه سانتیگراد به مدت 24 ساعتانکوبه شد. بر اساس تست های بیوشیمیایی نمونه های جدا شده Lactococcus garvieae شناسایی شدند جهت تاییدایزوله ها از multiplex PCR و ژن های 16S rRNA, lctO و 16S- 23S rRNA که به ترتیب جهت شناساییLactococcus garvieae, Streptococcus iniae و Streptococcus dysgalactiae به کار می رود استفاده شد.در این مطالعه برای غالب ایزوله ها باندی به طول 1100bp تشکیل شد که مربوط به باکتری L. garvieae می باشد. براین اساس می توان نتیجه گرفت که عامل اصلی بروز سپتی سمی L. garvieae بوده است. در نتیجه Multiplex PCRروش تشخیصی قطعی جهت شناسایی سریع باکتری به ویژه در عفونت های ترکیبی می باشد.

کلیدواژه ها

؛Lactococcus garvieae, Streptococcus iniae، قزل آلای رنگین کمان، multiplex pcr، استرپتوکوکوزیس، کوکسی گرم مثبت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.