بافت شناسی غده پروستات در خفاش میوه خوار مصری (Rossetus aegyptiacus)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه هیستوبیولوژی دامپزشکی، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JVH-3-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 401
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عصمت عباس فرد

گروه زیست شناسی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران

فرنگیس قاسمی

دانشجوی دکتری آناتومی، هییت علمی گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم، جهرم ، ایران

چکیده

خفاش میوه خوار مصری (Rossetus aegyptiacus) تنها گونه از راسته خفاش های بزرگ جثه در ایرانبوده که تاکنون دستگاه تولید مثلی آنها در ایران بررسی نشده است. نظر به اهمیت اکولوژیکی و اقتصادیاین موجود، جهت شناخت بیشتر از آنها، در این تحقیق بافت غده پروستات مطالعه گردید. طی سه بار نمونهبرداری در بهار، تابستان و پاییز، 6 خفاش از غارسنگ تراشان (جهرم - فارس) با توری مخصوص (mist nest)،صید و به آزمایشگاه منتقل گردید. پس از بیهوش کردن و تشریح خفاش ها، غده پروستات جدا و توزینگردید. سپس آن را در فرمالین 10 % تثبیت و با دستگاه tissue processor خودکار، بافت مذکور پاساژبافتی (تثبیت، آبگیری، شفاف سازی و جایگزینی) داده شد. از بافت مذکور، مقاطع 5 میکرونی تهیه، باهماتوکسیلین و ایوزین رنگ آمیزی و با میکروسکوپ نوری دوربین دار مشاهده و میکروگراف های تهیهشده مطالعه گردید. غده پروستات هرمی شکل، کوچک و شیری رنگ، دارای توبول های متعدد با غددترشحی با اشکال نامظم و ترشحات ژله ای (روشن) و ترشحات سخت شده (اجسام آمیله) بوده و در ناحیهگردن مثانه واقع شده است. لایه اپیتلیالی داخلی غدد شامل یک سری سلول های مکعبی تا منشوری بوده کهسر تاسر سطح داخلی حبابچه ها را می پوشانند و در کلیه فصول دارای فعالیت ترشحی می باشد. بنا به نتایجفوق از این تحقیق می توان انتظار داشت که این گونه خفاش دارای سیکل فعال جنسی در تمام طول سال باشد.

کلیدواژه ها

غدد جنسی، پروستات، خفاش میوه خوار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.