اثرهای ترکیب و ضخامت داندرون بر تنژگی و قابلیت استقرار بذر کپسوله موز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله علوم و فنون باغبانی ایران، دوره: 16، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IRSHS-16-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 531
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا سعیداوی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشگاه زنجان

علی سلیمانی

استادیار علوم باغبانی، دانشگاه زنجان

چکیده

بذ رهای کپسوله موز رقم ’دووارف کاوندیش‘ از راه پوشش دار کردن نوک شاخساره رشد یافته در محیطدرون شیشه، توسط داندرون (آندوسپرم) مصنوعی حاصل شدند. در این پژوهش، تاثیر نوع (تک لایه یا دو لایه)و ترکیب (دارای زغال فعال یا بدون زغال فعال) داندرون مصنوعی بر ویژگی های درصد تنژگی، تعداد شاخسارهپرآوری شده به ازای هر بذر، طول شاخساره، تعداد ریشه های تولید شده در هر شاخساره، طول ریشه و وزن ترگیاهچه های حاصل بررسی شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی در چهار تکرار در سال1391 اجرا شد. نتیج ههای به دست آمده نشان داد، بذر های کپسوله تک لایه که دارای زغال فعال بودند، زودترتنژیدند و از بالاترین درصد تنژگی، تعداد پرآوری، طول شاخساره، تعداد ریشه، طول ریشه و وزن تر گیاهچهبرخوردار بودند. گیاهچه های حاصل از این بذرها پس از انتقال به محیط بیرون استقرار مناسبی از خود نشاندادند. استفاده از داندرون تک لایه (بدون زغال فعال) باعث تاخیر در تنژگی، کاهش رشد، قابلیت استقرار وسازگاری اولیه گیاهچه ها در شرایط غیر درون شیش هایی شد.

کلیدواژه ها

داندرون مصنوعی، زغال فعال، گیاهچه، محیط کشت، موز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.