ارایه ی مدل ارزیابی عوامل موفقیت انجمن های خبرگی در شرکت های دانش بنیان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت توسعه و تحول، دوره: 8، شماره: 26
  • کد COI اختصاصی: JR_JDEM-8-26_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 421
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیوان شاه قلیان

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، گروه مدیریت صنعتی، قزوین، ایران

مجتبی زرآبادی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، گروه مهندسی صنایع، قزوین، ایران

چکیده

در دو دهه اخیر، دانشمندان اذعان داشتند که موفقیت سازمان ها به میزان تاکید و توجه آنها به دانش مرتبط است. در حقیقت، برخورد هوشمندانه با منابع دانش، عاملی مهم و موثر در موفقیت سازمان ها به شمار می رود. این مساله بسیاری از سازمان ها را بر آن داشته تا دانش خود را مدیریت کرده و آن را به بهترین شکل ممکن مورد استفاده قرار دهند. یکی از روش های مهم در مدیریت دانش بکارگیری انجمن های خبرگی می باشد که به گروهی از افراد با منابع و روابط پویا که گردهم جمع می آیند تا دانش را با هدف افزایش یادگیری و ایجاد ارزش مشارکتی به نفع گروه به مشارکت گذاشته و استفاده نمایند، نام برده می شود. شناسایی عوامل کلیدی موفقیت انجمن های خبرگی می تواند به سازمان ها در پیشبرد اهدافشان کمک کند. شناخت این عوامل موفقیت می تواند سازمانها را در نیازسنجی، برنامه ریزی، اجرا و پیادهسازی مدیریت دانش یاری دهد. در این تحقیق بر آن شدیم تا به ارایه ی مدلی جهت ارزیابی عوامل موفقیت انجمن های خبرگی با استفاده از تکنیک تحلیل سلسله مراتبی فازی در شرکت های دانش بنیان گروه مپنا بپردازیم. به عبارت دیگر هدف اصلی تحقیق حاضر شناسایی و اولویت بندی عوامل موفقیت انجمن های خبرگی با استفاده از تکنیک تحلیل سلسله مراتبی فازی در شرکت های دانش بنیان می باشد. پس از بررسی ادبیات موضوع و انجام کار میدانی پانزده عامل در موفقیت انجمن های خبرگی تاثیرگذار بودند که در چهار گروه کلی به این ترتیب رتبه بندی شدند: رتبه اول : عوامل مدیریتی و منابع انسانی، رتبه دوم : عوامل سازمانی، رتبه سوم : عوامل فناوری و تکنولوژیکی و رتبه چهارم : عوامل مالی و اقتصادی.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، انجمن های خبرگی، شرکت های دانش بنیان، تصمیم گیری چند معیاره، FAHP،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.