مولفه های تحکیم اعتماد عمومی به برنامه های خبری صداوسیما با رویکرد به استراتزی های سند افق رسانه

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه علمی رسانه های دیداری و شنیداری، دوره: 5، شماره: 8
  • کد COI اختصاصی: JR_JRTV-5-8_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 307
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود نعمتی انارکی

عضو هییت علمی دانشکده صداوسیما دانشیار، رشته ویژه هنر استادیار رشته ارتباطات

چکیده

در دنیایی که هدایت افکار عمومی، از وظایف رسانه ها شناخته شده است، اعتماد به رسانه به عنوان منبع تامین کننده اطلاعات موردنیاز مردم، سرمایه اصلی رسانه محسوب می شود. این مفهوم در سال های اخیر مورد توجه ویژهگران در غرب بوده، اما توجه بیشتری را می طلبد. به همین دلیل ضرورت دارد که برنامه ریزان و مدیران رسانه با تدوین طرح های هدف دار و با تعریفی مشخص از جایگاه و نقش رسانه ها، به راهکارهای علمی در بهره گیری از رسانه ها و اعتماد سازی دست یابند. در عصری که نوآوری های ارتباطات به رسانه ها تنوع و به مخاطبان دسترسی در حق انتخاب داده است رسانه ای می تواند موفق باشد و از میدان رقابت سربلند خارج شود که اعتماد عمومی را نسبت به فعالیت های خود در عرصه های مختلف بدست آورد. صدا وسی مای جمهوری اسلامی ایران در سال 83 و پس از اعلام سند چشم انداز بیست ساله که وضعیت کشور را در 20 سال آینده رقم زده، اقدام به تهیه سند افق رسانه نمود که وضعیت صدا و سیما در ده سال آینده و مسیر حرکت آن مشخص شده است. در این سند حوزه های مختلف صدا و سیما و مسیر حرکت و توسعه آن مورد بررسی و طراحی مجدد قرار گرفته است. یکی از مهم ترین حوزه های مورد توجه در سند افق رسانه، حوزه خبر است که در آن به تبدیل شدن رسانه ملی به عنوان قطب خبری جامعه تاکید شده است. صرف نظر از اینکه در بخش های مختلف سند تا چه اندازه نگاه کارشناسانه و به دور از شعارزدگی مورد توجه بوده، در این مقاله مولفه های تحکیم اعتماد عمومی به خبر که نقش مهمی را در تبدیل این رسانه به قطب خبری جامعه دارد، مورد بررسی قرار گرفته اند. بی شک ورود صاحب نظران علوم ارتباطات و رسانه در کالبد شکافی آنچه که به عنوان سند افق رسانه تهیه شده است، می تواند ضمن مشخص کردن نقاط قوت و ضعف سند، دست اندارکاران رسانه را در دستیابی به اهداف بلندمدت یاری رساند.

کلیدواژه ها

سند افق رسانه، خبر، اعتماد عمومی، تحکیم اعتماد عمومی، رسانه ملی (صدا و سیما)، قطب خبری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.