بررسی سطح رضایت زنان روستایی از کسب و کارهای خانگی در شهرستان های ابهر و خرمدره

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی اندیشه های نوین در مدیریت کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: NNCBM01_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 443
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوسن فتحی

دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان

علی شمس

دانشیار گروه ترویج ارتباطات و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان

روح اله رضایی

دانشیار گروه ترویج ارتباطات و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان

سهیل نصرتی

مدیر بخش ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان

چکیده

دستیابی به توسعه، از اهداف اصلی تمام کشورها بوده و برای دستیابی به توسعه واقعی باید همه افراد آن جامعه به خصوص زنان ظرفیت توسعه پذیری داشته باشند و بتوانند فعالیت اجتماعی و اقتصادی انجام دهند. تقویت زمینه های کسب و کار زنان می تواند راه حل مناسبی در راستای توسعه باشد. در میان خانواده های امروزی که نیاز به درآمد بیشتر و شغل و درآمد دوم را طلب می کند، راه اندازی یک کسب و کار در خانه گزینه مناسبی محسوب می شود و رضایت زنان از کسب و کارهایی خانگی که انجام می دهند سبب تقویت اینگونه مشاغل و پایداری و مداومت زنان در این زمینه در پی دارد. تحقیق حاضر در جهت بررسی سطح رضایت زنان از کسب و کارهای خانگی در شهرستان های ابهر و خرمدره صورت گرفت. جامعه آماری زنان بالای 15 سال ساکن در روستاهای ابهر و خرمدره بودند که از طریق فرمول کوکران حجم نمونه ای به تعداد 237 نفر مشخص و با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب و مورد مطالعه واقع شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه ای محقق ساخته بود که روایی آن با استفاده از نظرات متخصصان در حوزه کسب و کار و توانمندی تایید شد و با انجام مطالعه مقدماتی و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ بالاتر از 0/7 برای شاخص های ترکیبی پایایی آن تایید شد. داده های با استفاده از نرم افزار SPSS واژن 24 تحلیل شدند. نتایج نشان داد که 51/9 درصد از پاسخگویان از سطح رضایت متوسط و 48/1 درصد زنان از سطح رضایت زیاد و بیشتری از کسب و کار خانگی شان برخوردارند.

کلیدواژه ها

کسب و کار، زنان روستایی، رضایتمندی، شهرستان ابهر و خرمدره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.