تابع وزن ترک داخلی موازی با لبه در یک نیم صفحه الاستیک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مهندسی مکانیک و هوافضا
  • کد COI اختصاصی: MECHAERO03_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 538
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی عبدلی

گروه مکانیک، دانشکده فنی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

جواد علیزاده کاکلر

استادیار گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

از جمله ترکهای ایجاد شده در سازه هایی که در معرض پدیده خستگی تماس غلتشی قرار دارند، ترک نزدیک به سطح تماس است. روش تابع وزن، روشی ساده و سریع برای تعیین ضرایب شدت تنش ترک تحت بارگذاریهای پیچیده به حساب می آید. در این مطالعه، تابع وزن ترکهای نزدیک به لبه یک نیم صفحه الاستیک تحت بارگذاری کششی، برای فاصله های متفاوت ترک استخراج میگردد. هندسه نامتقارن این ترکها نسبت به سطح ترک، باعث میشود که مود برشی قابل توجهی نیز به خصوص برای ترک هایی که حداقل به اندازه طول خود به لبه نزدیک شده اند، بروز نماید. بنابراین تابع وزن ارایه شده بایستی مودهای کششی و برشی ناشی از کشش نیم صفحه را شامل شود. برای استخراج تابع وزن ابتدا، ضرایب شدت تنش ترک تحت کشش متقارن و نامتقارن به روش اجزا محدود تعیین شدهاند. سپس با استفاده از ضرایب شدت تنش مرجع محاسبه شده و شکل تقریبی ارایه شده توسط وانگ و گلینکا برای تابع وزن ترکهای یکبعدی، ضرایب تابع وزن تعیین میشوند. این ضرایب تابعی از نسبت بیبعد طول به فاصله ترک میباشند. تابع وزن به دست آمده، برای چندین توزیع خطی و غیرخطی تنش صحه گذاری شده است. مقایسه نتایج مدلسازی اجزامحدود و تابع وزن به دست آمده، دقت بالای آن را در تعیین ضرایب شدت تنش نشان میدهد (خطای نسبی کمتر از 2 درصد). تابع وزن ارایه شده برای محاسبه ضرایب شدت تنش ترکهای نزدیک به لبه یک نیم صفحه الاستیک تحت هر توزیع تنش کششی و برای هر فاصله ای، قابل استفاده میباشد. این قابلیت، در تحلیل رشد خستگی انواع ترکهای نزدیک به سطح آزاد نیم صفحه الاستیک بسیار کارا خواهد بود.

کلیدواژه ها

ترک داخلی موازی، بارگذاری کششی، ضریب شدت تنش، تابع وزن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.