بررسی و اولویت بندی شاخصه های موثر بر مدیریت زنجیره تامین در بنادر (مورد کاوی بندر آبادان)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی تازه های مدیریت حسابداری و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: MAEICN01_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 737
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی بیگدلی

دانشجوی کارشناسی ارشد دریانوردی، دانشگاه علون و فنون دریایی خرمشهر، خوزستان، خرمشهر

همایون یوسفی

استادیار دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خوزستان، خرمشهر

چکیده

ایجاد مفهوم زنجیره تامین جهانی باعث تغییر نقش سنتی بنادر که فقط ماهیت تخلیه و بارگیری و ترانشیپ کالا راداشتند به یک کارکرد و مفهوم جدید یعنی به عنوان کانال توزیع کارآمد کالا در سراسر زنجیره تامین گردیده است واین مفهوم جدید تا نقش بندر به عنوان هماهنگ کننده و عامل یکپارچه سازی خدمات لجستیکی در زنجیره تامینگسترش یافته است. بنابراین، بنادر باید برای اجرای این نقش مهم و جدید از عملکرد سنتی که تنها نقش ارایه تسهیلاتتخلیه و بارگیری است به محلی برای ارتباط بین زنجیره بزرگ لجستیک به عنوان بخش انکار ناپذیر در کانال های توزیعجهانی کالا تغییر ماهیت و رویکرد بدهند. با توجه به شکل گیری مفاهیم جدید از رویکرد و نقش بنادر و مشکلات موجوددر لجستیک بندری که موجب کندی لجستیک بندری در ابعاد عملکردی و مدیریتی میشود در این پژوهش برای رسیدنبه نتایج عملی شاخصه های موثر بر مدیریت زنجیره تامین در بندر آبادان، ابتدا با بررسی شاخصه های عملکرد لجستیک وهمچنین مصاحبه با کارشناسان ارشد سازمان بنادر و دریانوردی آبادان شاخصه های موثر بر مدیریت زنجیره تامین در بندرآبادان تعیین شده و سپس به روش مقایسات زوجی عوامل به رتبه بندی این عوامل پرداخته شده است. و در آخر نتایجحاکی از آن است که، عوامل بندری با وزن نهایی 0.522 بعنوان مهمترین اولویت در شاخصه های موثر بر مدیریت زنجیرهتامین در بندر آبادان بوده است. و سپس به ترتیب عوامل انسانی با وزن نهایی 0.257، عوامل گمرکی باوزن نهایی 0.137در آخر عوامل شرایط محیطی باوزن نهایی 0.084 قرار گرفته اند.

کلیدواژه ها

مدیریت زنجیره تامین، لجستیک بندر، روش تحلیل سلسله مراتبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.