تاثیر پیریفورمسپورا ایندیکا و میکوریزا بر رشد ذرت در خاک آلوده به کادمیوم
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی چالش های زیست محیطی و گاهشناسی درختی
- کد COI اختصاصی: ISCCDCE04_417
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 634
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک دانشگاه فردوسی مشهد
استاد علوم خاک دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیار علوم خاک دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیار علوم خاک دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
آلودگی زیست کره توسط فلزات سنگین یک تهدید جهانی است. فلزات سنگین می توانند در خاک تجمع یافته و تاثیر منفی بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی بیولوژیکی خاک داشته باشند. به منظور بررسی تاثیر قارچ های پیریفورمسپورا ایندیکا و میکوریزآربوسکولار بر خصوصیات رشدی گیاه ذرت در غلظت های مختلف کادمیوم، آزمایشی در شرایط گلخانه ای در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل چهار سطح کادمیوم (0، 5/2، 5 و 10میلی گرم در کیلوگرم خاک)، چهار سطح قارچ ( بدون قارچ، قارچهای گلوموس موسه، پیریفورمسپورا ایندیکا و تلقیح گلوموس موسهو پیریفورمسپورا ایندیکا ) بودند. گلدانهای آزمایشی در رطوبت 70 درصد زراعی با آب مقطر به روش وزنی آبیاری و بمدت دو ماه در دمای 25 درجه سانتیگراد در روز و 16 درجه سانتیگراد در شب نگهداری شدند. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد با افزایش سطوح کادمیوم، وزن خشک اندام هوایی و ریشه از نظر آماری کاهش معنی داری پیدا کرد. تلقیح گیاه ذرت با قارچ های میکوریزا آربوسکولار و پیریفورمسپورا ایندیکا وزن خشک اندام هوایی و ریشه را نسبت به شاهد افزایش داد که این افزایش از نظر آماری در سطح 5 درصد معنی دار بود.کلیدواژه ها
کادمیوم، قارچ پیریفورمسپورا ایندیکا، قارچ میکوریزا، ذرتمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.