ارزیابی و تحلیل راهکارهای داده کاوی در تجارت الکترونیک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO05_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 765
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود حیدرنیا

کارشناسی ارشد، موسسه آموزش عالی الکترونیکی فاران مهردانش، گروه فناوری اطلاعات، تهران، ایران

علی سلیمانی

استادیار گروه کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملارد، تهران، ایران

شیرین عیانی

دکترای تخصصی انفورماتیک پزشکی گروه کامپیوتر موسسه آموزش عالی فاران مهر دانش تهران ایران

چکیده

با گسترش استفاده از سیستم های دارای پایگاه داده و حجم بسیار بالای داده های ذخیره شده در این سیستم ها، نیاز به ابزاری است تا بتوان داده های ذخیره شده را پردازش کرده و اطلاعات حاصل از این پردازش را در اختیار کاربران قرارداد. امروزه در دنیای کسب و کار، مشتری ها نسل جدیدتری از تجارت را ترجیح می دهند تا با استفاده از پرتال های آنلاین اقدام به خرید کنند، زیرا این پرتال ها دارای جذابیت های زیادی بوده و دسترس پذیری ارزان از طریق اینترنت را فراهم می کند. در تجارت نسل جدید که شکل تازه تری با عنوان تجارت الکترونیکی گرفته نیاز به روش هایی است که اصطلاحا به کشف دانش بپردازند یعنی با کمترین دخالت کاربر و به صورت خودکار الگوها و رابطه های منطقی را بیان نمایند. داده کاوی یکی از مهمترین این روش ها است که به وسیله آن الگوهای مفید در داده ها با حداقل دخالت کاربران شناخته می شوند و اطلاعاتی را در اختیار کاربران و تحلیل گران قرار می دهند تا بر اساس آنها تصمیمات مهم و حیاتی در سازمان ها اتخاذ شوند. در داده کاوی از بخشی از علم آمار به نام تحلیل اکتشافی داده ها استفاده می شود که در آن بر کشف اطلاعات نهفته و ناشناخته از درون حجم انبوه داده ها تاکید می شود. لذا در این مقاله، رویکردهای داده کاوی در تجارت الکترونیک مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته و در نهایت مقایسه کلی بین آنها ارایه و مزایا و معایب هرکدام از راهکارها بیان خواهد شد.

کلیدواژه ها

تجارت الکترونیک، داده کاوی، وبکاوی، الگوهای رفتاری، استراتژی تجارت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.