توسعه حرفه ای : یک ضرورت برای مدیران مدارس

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO05_131
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 974
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم اصغری

دانشجوی ارشد رشته مدیریت آموزش، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهر ری

داوود عبداللهی

دکترای تخصصی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام (ره) شهر ری، دانشکده مدیریت و حسابداری

سمانه کشوری

دانشجوی ارشد رشته مدیریت آموزش، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهر ری

عباس جلالوند

دانشجوی ارشد رشته آموزش و بهسازی منابع انسانی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام شهر ری

چکیده

زمینه و هدف : توسعه حرفه ای شاه کلید پیشرفت کارکنان و رشد حرفه ای آنها است. ارتقای کمی و کیفی آموزش مدارس، نیاز به وجود مدیران آگاه و برخوردار از مهارت و دانش لازم ، جهت مدیریت آموزشی حجم عظیمی از دانش آموزان، معلمان در مدارس دارد. با این حال، بسیاری از مدیران آموزشی مدارس، کار خود را بدون آمادگی برای مواجه شدن با چالش های پیش رو شروع می کنند. در این مقاله سعی بر این است که با استفاده از نظریات صاحب نظران علم مدیریت، بحث توسعه حرفه ای مدیران مدارس مورد نقد و بررسی قرار گیرد. 2-1 - مواد و روش مطالعه : این تحقیق یک مطالعه ی مروری است که با استفاده از منابع متعدد در زمینه ی توسعه حرفه ای مدیران مدارس با جستجوی کتابخانه ای و اینترنتی و با استفاده از کلمات کلیدی مربوطه در سایت های گوگل، یاهو و منابع چاپی شامل مقاله، پایان نامه و تحقیقات دیگران استفاده شده است. 1 -3 یافته ها و نتایج : نیازهای توسعه حرفه ای مدیران مدارس شامل پنج مقوله کلی : رهبری آموزشی، مدیریت و رهبری سازمانی ، رهبری اخلاقی، مشارکت اجتماعی و تکنولوژی و 14 زیر مقوله است. همچنین روش های ارایه توسعه ی حرفه ای مطلوب از نظر مدیران به ترتیب شامل : شرکت در کارگاه ها، سمینارها، سخنرانی ها، کنفرانس های ملی و منطقه ای، خواندن ( کتاب، مقاله، منابع آنلاین )، دوره های دانشگاهی، مشاوره، جلسات هم اندیشی مدیران، مربیگری ، بازدید از دیگر مدارس ( مشاهده و کارآموزی) بودند.

کلیدواژه ها

توسعه حرفه ای، الگوی توسعه حرفه ای، مدیران مدارس، سبک مدیریت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.