اقتصاد در قرآن کریم

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO05_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3541
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مهدی عباسی

دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات عرب، دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد

امید روستا

دانشجوی دکتری ادبیات فارسی دانشگاه پیام نور تهران

چکیده

از اهداف خلقت انسان، رسیدن به قرب الهی و سعادت دنیا و آخرت می باشد و خداوند دین اسلام و قرآن را بعنوان کامل ترین دین و کتاب فرستاد تا انسان بتواند به آسانی به این مهم دست پیدا کند. بنابراین قرآن کریم می بایست بتواند به تمام نیازهای انسان در زمینه های مختلف پاسخ دهد تا بتوان آن را کامل ترین کتاب به حساب آورد. یکی از این موارد مساله اقتصاد است که چگونگی و کیفیت آن می تواند سایر جنبه های زندگی انسان را تحت تاثیر قرار دهد. در این مقاله تلاش شده است تا اقتصاد در قرآن کریم مورد بررسی قرار گیرد. ویژگی های اقتصاد مبتنی بر قرآن مانند 1- عدالت 2- سلامت اقتصادی 3- توحید 4- صنعت 5- ارشادی بودن اقتصاد قرآنی 6- فلسفه آفرینش انسان 7- خلافت الهی و کرامت انسانی 8- آیات علمی قرآن کریم 9- انفاق و ... و همچنین آیه های اقتصادی قرآن کریم در چهار قسمت 1- تولید 2- توزیع 3- مصرف 4- رشد مورد بحث واقع شود. تا معلوم شود که مسلمانان می توانند با تکیه بر آموزه های اقتصادی قرآن کریم به اقتصادی پویا و فعال که در جهان شاخص باشد دست پیدا کنند.

کلیدواژه ها

اقتصاد، طبیعت، آب حیات بشر، قرآن کریم، دایره المعارف اقتصادی، اسلام، کرامت انسانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.