بررسی وضعیت حسابداری تعهدی اجرا شده در بخش دولتی ایران و چالشها و مزایای آن

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی حسابداری، مدیریت و نوآوری در کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICAMIB03_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 866
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا مومنی

استادیار دانشگاه پیام نور تهران غرب

محمد عیوضی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حسابداری دانشگاه پیام نور مرکز تهران غرب

چکیده

حسابداری تعهدی نسبت به حسابداری نقدی دارای ارجحیت می باشد . در ایران از سال 94 بمدت 3 سال حرکت به سمت پیاده سازی نظام حسابداری تعهدی انجام گرفته است . مقاله حاضر که اطلاعات آن به صورت کتابخانه ای و بررسی ادبیات پیشین و مقالات مرتبط و مصاحبه با اساتید و مسیولان مالی صورت گرفته است به بررسی وضعیت حسابداری بخش عمومی در ایران پرداخته و از چالش ها و مزایای آن و به نقش آن در سیاستهای اقتصادی کشور پرداخته است .بند 9 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ، بند ه ماده 214 برنامه پنجم توسعه و ماده 219 قانون برنامه پنجم توسعه از جمله مبانی قانونی اجرای مبنای حسابداری تعهدی هستند . از چالش های اجرای این اصلاحات در کشور میتوان به عدم وجود نیروی انسانی متخصص و عدم وجود نرم افزارهای مرتبط می باشد که برای حل آنها باید به امر آموزش و جذب نیروی خبره و ایجاد و اصلاح نرم افزارهای اطلاعاتی پرداخت . همچنین نیاز به پژوهش و تحقیق برای حل مشکلات ساختاری و رعایت ویژگی های محیطی حاکم بر نوع فعالیت ها و احراز دوشرط قابلیت اندازه گیری و قابلیت وصول برای شناسایی و گزارش درآمد لازم می باشد.

کلیدواژه ها

نظام حسابداری تعهدی ، اقتصاد مقاومتی ، مزایا و چالش ها ، برنامه پنجم توسعه ، حسابداری دولتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.