اثربخشی افشای هیجانی به شیوه گفتاری بر اضطراب و امید به زندگی بیماران مبتلا به دیابت کلینیک امام خمینی زابل

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش علوم اجتماعی، روانشناسی و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: HGSPD02_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 406
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه نخعی

مربی گروه روان شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زابل، زابل، ایران

شیما شهرکی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زابل، زابل

مینا مشایخی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زابل، زابل، ایران.

مهدیه چاری

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زابل، زابل، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی اثر بخشی افشای هیجانی به شیوه گفتاری بر کاهش اضطراب و افزایش امید به زندگی بیماران دیابتی کلینیک امام خمینی شهر زابل بود. حجم گروه نمونه 30 نفر در دامنه سنی 20 تا50 سال بود که به شیوه هدفمند انتخاب و با گمارش تصادفی به دو گروه 15 نفری تقسیم شدند. ملاک های عدم ورود، شامل ابتلا به بیماریهای جسمی به جز دیابت نوع یک یا دو و مصرف دارو (به جز داروهای مرتبط با بیماری دیابت)، معلولیت جسمی و ذهنی، سابقه بیماری های روانی و قرار گرفتن تحت درمان های روانشناختی بود. این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی بوده و در چهارچوب طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل اجرا گردید. داده از طریق اجرای پرسشنامه اضطراب بک و پرسشنامه امید به زندگی میلر جمع آوری شدند. نتایج تجزیه و تحلیل آماری حاکی از آن است که بعد از مداخله میانگین نمره اضطراب گروه آزمایش به طور معناداری کمتر و میانگین نمره امید به زندگی در گروه آزمایش به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل بود .(p> 0/05) با توجه به نتایج تجزیه و تحلیل آماری می توان گفت که بکارگیری افشای هیجانی به شیوه گفتاری می تواند بر کاهش اضطراب و افزایش میزان امید به زندگی در بیماران مبتلا به دیابت موثر باشد

کلیدواژه ها

اضطراب، افشای هیجانی گفتاری، امید به زندگی، دیابت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.