بررسی روشهای عملیاتی برای کاهش ضایعات و افزایش بهره وری (مورد مطالعه: واحدهای تولیدی شهرک صنعتی بهارستان کرج)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: AMSCONF05_338
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2669
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر عالم تبریز

استاد گروه مدیریت صنعتی دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

راحله عباسی بسطامی

دانشجوی دکتری مدیریت صنعتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، قزوین، ایران

آمنه اکبری

عضو هییت علمی دانشگاه بصیر، قزوین، ایران

چکیده

امروزه حفظ و افزایش بهره وری سازمان های اقتصادی در اقتصاد جهانی رمز رقابتگری است و حذف هزینه هایقابل کنترل تولید در راستای افزایش بهره وری از جمله عوامل کلیدی در این حوزه محسوب میگردد. این پژوهش با هدفتعیین روشهایی در جهت کاهش ضایعات واحدهای صنعتی بهارستان کرج در راستای ارتقاء کیفیت صورت پذیرفته است.پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش تحقیق از نوع توصیفی-پیمایشی میباشد که در آن 68 نفر از مدیران وکارشناسان خبره واحدهای تولیدی صنعتی به شیوه نمونه گیری تصادفی برگزیده شدند. اطلاعات مورد نظر از طریقپرسشنامه محقق ساخته مبتنی بر 22 سوال گردآوری گردید که روایی آن از طریق دریافت نظرات خبرگان و پایایی آن بامحاسبه میزان ضریب آلفای کرونباخ بالاتر از 0/7 مورد تایید قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمون t استیودنت نشان می دهدکه ضایعات و مشکلات واحدهای صنعتی تحت تحصیل عوامل و منابع ورودی و فرایند عملیات است و دلایل کافی برایتایید این ادعا که ضایعات و مشکلات واحدهای صنعتی تحت تاثیر ستانده ها و فرآیند کنترل و بازخورد می باشد یافت نشد.همچنین بهره گیری از سیستم استنتاج فازی در نرم افزار MATLAB موید آن بود که تاثیر دو نوع ضایعات آشکار وپنهان بر روی افزایش بهره وری یکسان نمی باشد.

کلیدواژه ها

افزایش بهره وری، کاهش ضایعات تولیدی، هزینه های مشهود، هزینه های نامشهود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.