بررسی نظریه آزادی بیان از نگاه بین الملل و اسلام

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: RSCONF01_167
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 566
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمود مرتضوی هشترودی

مدرس حوزه علمیه قم و دبیرعلمی انجمن ارتباطات وتبلیغ

محمدهادی مهدی یار

دانش آموخته حوزه علمیه؛ کارشناسی ارشد رشته ارتباطات علوم اجتماعی، دانشکده دبن و رسانه

چکیده

آزادی بیان واژه ای است که درکناردیگر واژه هایی چون حقوق بشرآزادی عدالت اجتماعی دموکراسی و...باری مثبت و عدالت خواهانه را به دوش می کشد . اصل آزادی بیان به عنوان یکی از اصول مهم و اساسی حقوق بشر مورد پذیرش بسیاری ازکشور های جهان قرار گرفته است. اما به نوعی با یکدیگر هم صدا هستند که آزادی بیان به طور مطلق، باعث بروز ناهنجاری ها ومشکلاتی خواهد شد و قانون، امنیت ملی، رفاه عمومی، اخلاق، تبلیغ برای جنگ و اهانت به مقد سات را از جمله محدودیت های آن شمرده اند. هرچند که برخی کشور ها هرگونه سانسور و نظارت را به صراحت نفی کرده، آزادی مطلق را پیشنهاد می کنند. در این مقاله پس از برر سی مقوله آزادی بیان در بیانه های بین المللی و قوانین ا سا سی کشور های جهان، سعی گردیده ا ست، نگاه ا سلامی به این مسیله تبیین، و در نهایت دیدگاه قانون اساسی جمهوری اسلامی به عنوان تبلور عینی نگاه دینی معرفی گردد.

کلیدواژه ها

آزادی بیان؛ ارتباطات بین الملل؛ آزادی؛ حقوق بشر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.