بررسی تغییر اقلیم با شاخص های بارش حدی در ایستگاه های سینوپتیک حوضه کارون((1986-2015

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی جغرافیا و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: HAMYARCONF02_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 519
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید بازوند

دانش آموخته کارشناسی ارشد اقلیم شناسی،دانشگاه شهید بهشتی،تهران

شهریار خالدی

استاد گروه جغرافیای طبیعی،دانشگاه شهید بهشتی،تهران

فرزانه احمدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد اقلیم شناسی،دانشگاه شهید بهشتی،تهران

چکیده

هدف از این تحقیق بررسی تغییر اقلیم با استفاده از شاخص تغییر اقلیم بارش های حدی در هشت ایستگاه سینوپتیک حوضه کارون می باشد. روش تحقیق آماری بوده و از نرم افزار R-Climdex،Minitab،GIS،استفاده شده است. طبق نتایج ، ایستگاه های کوهرنگ و مسجدسلیمان بیشترین روندهای کاهشی بارش را داشته اند ولی بارش ایستگاه الیگودرز تقریبا دراکثر شاخص ها و یاسوج در بعضی ازشاخص ها،روند شیب افزایشی ضعیفی را داشته اند.ولی دربقیه ایستگاه ها روند کاهشی غالب بوده است. بیشترین روندهای کاهشی شاخصهای حدی بارش شامل: شاخصها شاخص مجموع سالانه بارش روزهای مرطوب )prcptot(، شاخص تعداد روزهای بارش سنگین (r10) می باشند.وهمچنین نتایج معناداری نشان می دهدکه بالاترین سطح معنیداری در شاخص روزهای دارای بارش سنگین (r10mm)مشاهده میشودولی دربعضی ازشاخص ها ازجمله شدت بارش روزانه((sdii،حداکثر بارش روزانه((rx1day روند معنی داری خاصی مشاهده نمیشود.

کلیدواژه ها

حوضه کارون ،تغییر اقلیم، شاخص های بارش، روند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.