بررسى اثر آنتاگونیستى باکترىهاى لاکتیک اسید جدا شده از شیر شتر بر روى باکترى سالمونلا

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره دانشجویان دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: IVSC12_287
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 435
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد صادقی افراکتی

دانشجوی دکترای دامپزشکی و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان،دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل، ایران

سیدمسعود هاشمی کرویی

دپارتمان میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل، ایران

چکیده

امروزه بیمارىهاى ناشى از غذا به عنوان مهم ترین مساله در جهان مىباشد. حدود 40 درصد از کل مسمومیتهای غذایى را جنس سالمونلا ایجاد مىنماید. عمده ترین مواد غذایى مسیول در انتقال سالمونلا در کشور ایران تخم مرغ و گوشت مرغ مىباشد. گاستروآنتریت حاد، تب روده اى تیفویید یا پاراتیفویید، عفونتهاى سیستمیک وگاهى سپتى سمى کشنده از جمله موارد ایجاد شده توسط سالمونلا هستند. براى درمان سالمونلوز از آنتىبیوتیکهایى نظیر آمپىسیلین، کلرامفنیکل، سفالوسپورینهاى نسل سوم و... استفاده مى شود، اما به دلیل بروز مقاومتهاى آنتىبیوتیکى، استفاده از باکترىهاى اسیدلاکتیک بهعنوان باکترىهایى با خواص پروبیوتیکى علیه باکترىهاى پاتوژن از جمله سالمونلا پیشنهاد مىشود. باکترىهاى اسیدلاکتیک با تولید مواد مهار کنندهاى مثل باکتریوسینها، اسید فورمیک، اتانول، آمونیاک، اسیدهاى چرب آزاد و ... باعث جلوگیرى از رشد برخى از پاتوژنها مىشوند. روش کار : تعداد سه سویه از باکترىهاى لاکتیک اسید جدا شده از شیر شتر پس از تهیه و جوان سازى مورد استفاده قرار گرفت و اثر آنتاگونیستى آنها به سه روش دیسک، چاهک و تعیین MIC و MBC بر روى باکترى سالمونلا مورد بررسى قرار گرفت و مشخص گردید متابولیتهاى این باکترىهاى اسیدلاکتیک با ایجاد هاله هاى عدم رشد داراى اثر آنتاگونیستى بر سالمونلا هستند. بحث و نتیجهگیرى: با توجه به بحث مقاومتهاى آنتىبیوتیکى در باکترىهاى گرم منفى استفاده از باکترىهاى اسیدلاکتیکى که خاصیت پروبیوتیکى دارند در درمان و پیشگیرى بیمارىهاى ناشى از باکترىهاى گرم منفى از جمله سالمونلوز مىتوانند مورد استفاده قرار گیرند.

کلیدواژه ها

سالمونلوز، پروبیوتیک، شتر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.