گزارش بالینى عارضه سیالوسل غده بزاقى زیرزبانى (رانولا) در یک قلاده گربه موکوتاه اهلى

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره دانشجویان دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: IVSC12_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6814
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهادر بردشیری

استادیار گروه دامپزشکی واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران

بنیامین مارامایی

دانشجوی دکترای حرفه ای دامپزشکی واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران

محمد کاویانی

دانشجوی دکترای حرفه ای دامپزشکی واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران

چکیده

سیالوسل (Sialocele) عارضه اى است که به دنبال مسدود شدن مجراى غده بزاقى و یا نشت بزاق از دیواره بافت غده اى به بافت زیرپوستى یا زیرمخاطى رخ مى دهد و متعاقبا با واکنش این بافت ها به بزاق تجمع یافته، تشدید مى گردد. عوامل گوناگونى چون سنگ بزاقى، تروماى خارجى، جویدن و به دهان بردن اجسام خارجى سخت نظیر استخوان، از علل بروز این عارضه به شمار مى رود. در دى ماه 1396، یک قلاده گربه نر چهار ساله از نژاد موکوتاه اهلى، با شکایت از ناتوانى حیوان در خوردن غذا و ریزش بزاق به کلینیک ارجاع گردید. در معاینه بالینى، تورمى یک طرفه در ناحیه زیرزبانى، مشاهده شد. به منظور ارزیابى ماهیت محتواى ناحیه متورم، نسبت به بزل از آن اقدام گردید. بررسى سیتولوژیک ترشحات بزل شده، عارضه سیالوسل را تایید نمود. به منظور برطرف نمودن عارضه، غده بزاقى مذکور با استفاده از تکنیک Marsupialization تحت جراحى قرار گرفت. در این روش، مدخلى در غده ایجاد مى شود که بزاق از آن طریق به فضاى زیرزبانى تخلیه شود و از تجمع آن در بافت زیرمخاطى جلوگیرى شود. این روش جایگزینى براى برداشت کلى غده بزاقى به شمار مى رود، اگرچه ممکن در اثر تشکیل بافت فیبروزى در مدخل ایجاد شده، نیاز به مداخله مجدد باشد. گربه مذکور تا یک ماه پس از جراحى، نشانه اى از عود عارضه را نشان نداد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.