چگونه می توان دانش آموزان را به درس فیزیک علاقه مند کرد
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: چهارمین همایش علمی پژوهشی استانی «از نگاه معلم»
- کد COI اختصاصی: CFTP04_167
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4939
نویسندگان
کارشناسی، برق گرایش مخابرات، دانشگاه شهید باهنر کرمان
کارشناسی ارشد نانوفیزیک، دانشگاه زنجان
چکیده
آماده سازی ذهنی دانش آموزان برای مباحث جدید درسی از مهارت های کلاس داری معلم به شمار می رود . یکی از این مهارت ها چگونگی ایجاد انگیزه در دانش آموزان است . اگر چه ایجاد انگیزه شرط کافی برای درک مفاهیم درسی نیست ، اما شرط لازم برای آن محسوب می شود . مساله ای که من در سال اول تدریسم با آن روبرو شدم این بود که دانش آموزان علاقه چندانی به یادگیری درس فیزیک نداشتند و کلاس درس برای آنان خسته کننده بود و از طرفی نمرات آنان در درس فیزیک نسبت به سایر دروس خیلی کمتر بود این موضوع باعث شد که سوالاتی در ذهن من شکل گیرد اینکه :چرا دانش آموزان به درس فیزیک علاقه چندانی ندارند آیا شیوه تدریس بنده یا دبیران سال های قبل سبب بی انگیزه نمودن آنها به درس فیزیک شده است آیا عدم آشنایی دانش آموزان به نحوه مطالعه این درس ، سبب بی علاقگی آنها به این درس شده است آیا عدم توجه به ارزشیابی های مستمر و تکوینی در یادگیری درس فیزیک تاثیر داشته است آیا عدم استفاده از وسایل کمک آموزشی مخصوصا آزمایشگاه در تدریس توسط دبیران موثر بوده است چگونه می توانم دانش آموزان را به درس فیزیک علاقه مند سازم اینها سوالاتی بود که باید پاسخ آنها را پیدا کرده و راهکارهای مناسب برای آنها پیدا می کردم .ابتدا پرسش نامه ای با هدف تشخیص عوامل بی علاقگی به فیزیک در اختیار دانش آموزان و همکاران هم رشته خود قرار داده و بعد از تفسیر نتایج راهکار های زیر را انتخاب و در کلاس درس اجرا کردم . این راهکارها عبارتند از:1.استفاده از طرح درس تصویری برای درک مفاهیم 2. استفاده از طرح درس تاریخی ، از جمله زندگی نامه دانشمندان ، نیازهای انسان و اینکه چگونه این مفاهیم وترد عرصه زندگی شدند.3.همراه داشتن وسایل ساده آزمایشگاهی در ورود به کلاس برای ایجاد پرسش،برانگیختن کنجکاوی دانش آموزان و آموزش برخی مفاهیم به کمک آن.4. استفاده از مطالب جالب و خواندنی ، طنز،اکتشافات و اختراعات جدید،پیرامون موضوع تدریس با مشارکت دانش آموزان .5. دادن دو وقت استراحت به دانش آموزان در حین تدریس.6. ایجاد اعتماد به نفس در دانش آموزان ضعیف 7. تهیه خلاصه درس جدید قبل از تدریس معلم .8. تهیه کارپوشه توسط دانش آموزانکلیدواژه ها
ایجاد انگیزه، کلاس فعال و بانشاط ، آموزش اندیشیدن ، ارزشیابی عملکردمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.