مقایسه ابعاد تیوری ذهن در کودکان 6 تا 18 ساله مبتلا به اتیسم و عادی شهر تهران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس دانش و فناوری روانشناسی،علوم تربیتی و جامعه شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: OSCONF02_162
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 320
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا مرداخانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، روان شناسی بالینی کودک و نوجوان، دانشگاه شهید بهشتی

وحید نجاتی

هییت علمی، دکترای علوم اعصاب شناختی، دانشگاه شهید بهشتی

پترا جانسون

هیات علمی دانشگاه آلمان

چکیده

مقدمه و هدف: هسته مشکلات افراد اتیستیک مشکلات ارتباطات اجتماعی است، تیوری ذهن یکی از نظریه هایی است که جهت توجیه ناتوانی افراد اتیستیک برای برقراری روابط اجتماعی مطرح شده است. ما با توانایی خواندن ذهن دیگران به دنیا آمده ایم. بخش اجتماعی ذهن و مغز ما معمولا به ما اجازه می دهد به رفتار دیگران واکنش نشان دهیم و می توانیم درباره ی کارهای دیگران با در نظر گرفتن اندیشه ها و خواسته هایشان توضیح دهیم این مسیله داشتن یک نظریه ذهن نامیده می شود. هدف این مطالعه بررسی ابعاد نظریه ذهن در کودکان مبتلا به اتیسم در شهر تهران و مقایسه آن با کودکان عادی می باشد. روش: نوع پژوهش توصیفی و علی- مقایسه ای است. به منظور بررسی ابعاد نظریه ذهن از آزمون 38 سوالی موریس و همکاران (1999) استفاده گردیده است که دارای روایی و اعتبار بالایی است. با استفاده از نمونه گیری در دسترس از کلینیک های خصوصی و مدارس استثنایی شهر تهران تعداد 45 کودک مبتلا به اتیسم که توانایی کلامی مناسبی داشتند انتخاب شدند. 60 کودک عادی نیز از طریق نمونه گیری در دسترس از مدارس شهر تهران انتخاب شدند. نتایج: داده های بدست آمده از طریق نرم افزار SPSS تحلیل واریانس شدند. نتایج تجزیه تحلیل واریانس نشان داد کودکان مبتلا به اتیسم در کل آزمون و در سه سطح خرده آزمون تیوری ذهن نمرات پایین تری کسب کردند و تفاوت بین در گروه معنادار بود. بحث: همسو با یافته های پژوهش های قبلی مشخص شد افراد مبتلا به اتیسم در تمام ابعاد تیوری ذهن دچار اختلال هستند که منجر به نقص آشکار کارکردهای اجتماعی و تعاملاتشان می شود.

کلیدواژه ها

تیوری ذهن، اتیسم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.