اثربخشی روانشناسی مثبت گرا بر افسردگی و عزت نفس زنان متاهل
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: RAFCON11_144
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1107
نویسندگان
پژوهشگر
استاد راهنما و همکار
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی اثر بخشی روانشناسی مثبت گرا بر افسردگی و عزت نفس زنان متاهل بود.روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی پیش آزمون، پس آزمون ، پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه ی آماریپژوهش زنان متاهل مراجعه کننده به مراکز مشاوره و درمانی شهر تهران بود.برای انتخاب نمونه ابتداغربالگری صورت گرفت و 26 نفر از زنانی که نمره آنان درپرسشنامه افسردگی بک بالا ودر مقیاس عزتنفس کوپر اسمیت پایین بود انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گروه کنترل (هر گروه 13نفر) جایگزین شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات در این پژوهش پرسشنامه افسردگی بک و مقیاس عزت نفسکوپر اسمیت بود. برای تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس چند متغیری (MANCOVA) وتحلیلکوواریانس (ANCOVA) استفاده شد.نتایج آزمون مانکوا نشان داد که آموزش روانشناسی مثبت گرابردومتغییرافسردگی و عزت نفس زنان متاهل تغییرمعنادار ایجاد کرده است. آموزش روانشناسی مثبت گراباعث کاهش معنادار درافسردگی وافزایش معنادار در عزت نفس زنان شده است. به علاوه، نتایج آزمون هایپیگیری نشان داد که اثر درمانی روانشناسی مثبت گرا برافسردگی و عزت نفس پس از یک ماه و نیم، هنوزحفظ شده بود.کلیدواژه ها
آموزش روانشناسی مثبت گرا ، افسردگی، عزت نفس، زنان متاهلمقالات مرتبط جدید
- حکمت عملی در حکمرانی خوب
- گفتمان نظری سیاست خارجی کشور جمهوری اسلامی ایران در مقابل اسراییل از دیدگاه حقوق بین الملل
- نقش و جایگاه رسانه ها فضای مجازی و آینده فناوری های آموزشی از منظر حکمرانی حکمی
- حکمرانی و توسعه فرهنگی از دیدگاه های حضرت امام خمینی (ره)
- بررسی جایگاه مدیریت حق نظارت همگانی در حکمرانی اسلامی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.