بررسی تاثیر تغییرات شدید حرارتی بر ستون های پر مقاومت بتنی با استفاده از مدلسازی عددی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
  • کد COI اختصاصی: SECM02_269
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران خلیفه ای

دانشجوی دکتری عمران سازه های هیدرولیکی، دانشگاه سیستان و بلوچستان

حمید رحمانی سامانی

استادیار، گروه مهندسی عمران، واحد پردیس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

سید زانیار نیک خواه

کارشناسی ارشد سازه های آبی دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

سازه های بتنی به خصوص ستون های بتنی در برابر آتش سوزی دارای مقاومتی محدود هستند. در این میان ستون های با بتن پر مقاومت به دلیل نفوذپذیری کم در برابر آتش سوزی دچار خردشدگی سطح مقطع می شود و در نتیجه تغییر مکان های ستون زیادتر شده و ستون فرو می ریزد. ستون بتنی در برابر حرارت تمایل به انبساط دارد اما از طرفی بارهای وارد بر ستون مانع از انبساط شده و موجب حرکت ستون به سمت انقباض می شوند. مقاومت ستون بتنی پر مقاومت در برابر آتش سوزی به عواملی بستگی دارد که مهمترین این عوامل در این مقاله بررسی شد. پوشش بر رفتار ستون های بتنی پر مقاومت اثرگذار است. پوشش بتن به عنوان محافظ آرماتورهای ستون عمل می کند و هر اندازه بیشتر باشد آرماتورها دیرتر به دمای بحرانی و در نتیجه خرابی می رسند. نتایج این مطالعه نشان می دهد که در طراحی ستون های بتنی، پوشش بتن طوری طراحی شود که در زمان طراحی برای آتش سوزی، دمای آرماتورها از تا درجه سانتیگراد بالاتر نرود. بر سه نمونه بتنی با مقاومت های مختلف، شدت بار یکسانی اعمال شد و ملاحظه شد که ستون های بتنی پر مقاومت در برابر حریق آسیب پذیرتر هستند. دلیل آن دانسیته بالای آنها، نفوذپذیری کم و کرنش های بالاتر آنهاست. در بررسی اثر سنگدانه تشکیل دهنده ستون بتنی دیده شد که سنگدانه بر رفتار ستون بتنی پر مقاومت اثرات قابل ملاحظه ای دارد به گونه ای که بتن های با سنگدانه های سیلیسی آسیب پذیری بیشتری در دماهای بالا هستند. بنابراین در آیین نامه های طراحی به موضوع نوع سنگدانه و بافت بتن باید توجه ویژه ای شود.

کلیدواژه ها

تغییرات شدید حرارتی، بتن با مقاومت زیاد، ستون بتنی، خواص بتن در حرارت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.