شناسایی ریسک های قابل توجه در پیمان های ساختمانی و ارایه مدل ارزیابی ریسک با استفاده از روش ANP فازی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
  • کد COI اختصاصی: SECM02_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 486
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد قاسمیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت ساخت، گروه مهندسی عمران، واحد استهبان، دانشگاه آزاد اسلامی، استهبان، ایران

علی رضا والی پور

گروه مهندسی عمران، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران

چکیده

ارزیابی ریسک یکی از مهم ترین عوامل موفقیت در پروژه های ساختمانی است. برخی از روابط بین ریسک ها در پروژه های ساختمانی ایجاد شده است. وقوع هر ریسک می تواند سایر اثرات از جمله اثرات منفی ریسک های مالی بر ریسک های ساخت و ساز را شدید تر کند. هدف این مقاله شناسایی ریسک های موجود و اولویت بندی ریسک های قابل توجه در پیمان های ساختمانی با استفاده از روش فرآیند تحلیل شبکه فازی (FANP) برای غلبه بر مشکلات وابستگی متقابل و بازخورد در میان جایگزین های مختلف رتبه بندی ریسک است. داده های مربوط به مطالعه از طریق بررسی ادبیات، مصاحبه و بررسی پرسشنامه توطیع شده بین کارشناسان جمع آوری شده است. نتایج به دست آمده نشان داده است ریسک در پیمان های ساختمانی مشخص و 19 ریسک با بیشترین تاثیرگذاری، در شش گروه ریسک های حقوقی و قراردادی، سیاسی، اجتماعی، سازمانی، پروژه و اقتصاد کلان تقسیم می شوند. نتایج نشان داد که گروه ریسک های حقوقی و قراردادی و گروه ریسک های پروژ] مهمترین گروه از ریسک ها در پیمان های ساختمانی نسبت به گروه های دیگر ریسک هستند. به عنوان یک نتیجه گیری، ANP در تجزیه و تحلیل بازخورد و وابستگی بین ریسک ها مناسب است.

کلیدواژه ها

ارزیابی ریسک، قراردادهای ساختمانی، تحلیل شبکه فازی (FANP)، رتبه بندی ریسک، مدل ارزیابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.