مقایسه روش های عددی تفاضل محدود و المان محدود در تحلیل روسازی انعطاف پذیر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: CAUCONF01_0159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 613
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جعفری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

نوید گنجیان

استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

حسن ذوقی

استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران

چکیده

روسازی های انعطاف پذیر با رویه های آسفالتی در سراسر جهان به طور قابل توجهی مورد استفاده قرار میگیرند. در این مقاله با استفاده از روش عددی تفاضل محدود به بررسی تحلیل روسازیهای انعطاف پذیر تحت سیستمهای بارگذاری تک، دو و سه محوره پرداخته شد، سپس نتایج حاصل با روش اجزا محدود مقایسه گردید. اعتبار نتایج حاصل از تحلیلهای تفاضل محدود از مقایسه با نتایج آزمایشگاهی بارگذاری روسازی انعطاف پذیر باند فرودگاه و همچنین نتایج تحلیلهای اجزای محدود مورد سنجش قرار گرفت. با توجه به پاسخ نتایج این روش در تحلیل روسازی انعطاف پذیرمی تواند به عنوان روشی قابل قبول در طراحی ها استفاده نمود. در تحلیل روسازی تحت بارگذاری تک محوره دوگانه، مشاهده شد که به علت کمتر بودن سختی برشی لایه اساس نسبت به آسفالت، کرنش برشی حداکثر در بالای اساس رخ میدهد. بیشترین کرنش ناشی از بار وارده به سطح روسازی تحت سیستم دومحوره دوگانه، در بالای سابگرید اتفاق میافتد و اندرکنش دوچرخ مجاور وسیله نقلیه به وضوح قابل رویت است. همچنین تاثیر افزایش تعداد چرخها و محورها در سیستمهای مختلف بارگذاری بر میزان تغییرشکلها و تنشهای جسم روسازی مورد مقایسه و بررسی قرار گرفت.

کلیدواژه ها

روسازی انعطاف پذیر،روش تفاضل محدود،روش اجزاء محدود،تحلیل سه بعدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.