تعیین نقش پیش بینی کنندگی تاب آوری تحصیلی و فرسودگی تحصیلی براساس ادراک از محیط یادگیری کلاسی در دانشجویان دانشگاه آزاد

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی دانشجو،جوانان و آسیب های اجتماعی (ایمن سازی و مقابله)
  • کد COI اختصاصی: SYSP01_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 611
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید هاشم فیروزی

گروه روانشناسی موسسه آموزش عالی کاویان،مشهد

فاطمه حاجی اربابی

گروه روانشناسی موسسه آموزش عالی کاویان،مشهد

چکیده

این پژوهش به منظور تعیین نقش پیش بینی کنندگی تاب آوری تحصیلی و فرسودگی تحصیلی بر اساس ادراک از محیط یادگیری کلاسی در دانشجویان دانشگاه آزاد انجام گرفت. پژوهش حاضر به لحاظ روش، توصیفی و از نوع علی غیر آزمایشی است و از منظر هدف، بنیادی می باشد. جامعه آماری این تحقیق کلیه دانشجویان دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد مقدس مشغول به تحصیل در مقطع کارشناسی در نیمسال اول سال تحصیلی 97-96 بودند. حجم نمونه پژوهش حاضر، تعداد 150 نفر از افراد جامعه آماری بود که با توجه به فرمول کوکران انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه ارزیابی محیط یادگیری راف و همکاران (1997)، پرسشنامه تاب آوری تحصیلی سامویلز (2004) و پرسشنامه فرسودگی تحصیلی مسلچ- فرم دانشجویان استفاده شد. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد ادراک از محیط یادگیری کلاسی، پیش بینی کننده تاب آوری تحصیلی و فرسودگی تحصیلی در دانشجویان دانشگاه آزاد می باشد. همچنین بین ادراک از محیط یادگیری کلاسی با تاب آوری در دانشجویان دانشگاه آزاد رابطه وجود دارد و ادراک از مدرس و ادراک اجتماعی پیش بینی کننده های بهتری هستند. در نهایت، نتایج نشان داد بین ادراک از محیط یادگیری کلاسی با فرسودگی تحصیلی در دانشجویان دانشگاه آزاد رابطه وجود دارد و ادراک از یادگیری و ادراک جو پیش بینی کننده های مناسب تری هستند.

کلیدواژه ها

تاب آوری تحصیلی، فرسودگی تحصیلی، ادراک از محیط یادگیری کلاسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.