بررسی تغییرات حداکثر زاویه فلکشن مفصل زانو قبل و بعد از اعمال خستگی عملکردی در مردان حرفه ای والیبال

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی پژوهش های نوین در علوم ورزشی و تربیت بدنی
  • کد COI اختصاصی: NRSSPE02_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 455
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی صفرزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد آسیب شناسی و حرکات اصلاحی، دانشکده علوم ورزش، دانشگاه شهید باهنر

عبدالحمید دانشجو

استادیار گروه آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده علوم ورزش، دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمدتقی امیری خراسانی

دانشیار گروه بیومکانیک ورزشی، دانشکده علوم ورزش، دانشگاه شهید باهنرکرمان

چکیده

خستگی یکی از عواملی است که در فعالیتهای ورزشی باعث اختلال در عملکرد و افزایش آسیب میشود. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر خستگی عملکردی استاندارد ورزش والیبال بر حداکثر زاویه خم شدن مفصل زانو میباشد. به منظور انجام این تحقیق 36 نفر از والیبالیست های شهر کرمان (میانگین ± انحراف استاندارد: سن20/61±2/1 = سال، قد186±6/5 = سانی متر، وزن77/2±8/09 = کیلو گرم) و سابقه حداقل 2 سال بازی در سطح لیگ جوانان و امید استان، به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. به منظور اعمال خستگی، از پروتکل خستگی عملکردی استاندارد ورزش والیبال استفاده شد. آزمون تی همبسته کاهش معناداری را در حداکثر زاویه خم شدن مفصل زانو بعد از اعمال خستگی عملکردی نشان داد .(P=0/001) با توجه به اینکه خستگی جزء جدایی ناپذیر هر فعالیت ورزشی محسوب میشود و از طرفی نتایج تحقیق حاضر حاکی از کاهش حداکثر زاویه خم شدن مفصل زانو بعد از اعمال خستگی عملکردی میباشد که میتواند بهعنوان یک مکانیسم آسیبزا تلقی شود لذا مربیان و ورزشکاران باید با افزایش تحمل بدن در برابر خستگی و با افزایش زمان رسیدن به خستگی، اختلال در سیستم عصبی عضلانی و آسیبهای بالقوه احتمالی حین فرود به حداقل برساند.

کلیدواژه ها

لیگامنت صلیبی قدامی، فلکشن مفصل زانو، خستگی عملکردی، والیبال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.