بررسی و نحوهی نگرش شهروندان در مورد تفکیک پسماندها ی خانگی ازمبدا در شهرستان ملکان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش و نمایشگاه محیط زیست و بحران های پیش رو
  • کد COI اختصاصی: ENVCO05_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 452
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد اصل هاشمی

عضو هییت علمی گروه مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تبریز

رعنا رحیم اصل

کارشناس بهداشت محیط

زیبا ابوالقاسمی

کارشناس بهداشت محیط

چکیده

تولید انواع مواد زاید جامد در مراحل مختلف فعالیت های تولیدی و مصرفی انسان یکی از مسایل بهداشتی و زیست محیطی میباشد. مدیریت مواد زاید جامد از هشت عنصر کاهش در مبدا، تولید، ذخیره در محل جمع آوری، حمل و نقل، پردازش و بازیافت دفع و مراقبت های پس از دفع تشکیل شده است. این مراحل را با یک برنامه ریزی دقیق میتوان طوری به هم مرتبط نمود که در نهایت از یک سیستم مدیریتی واحد بهره مند گردد. مرحله ی تولید در کل فرآیند مدیریت مواد زاید نقش اساسی دارد و مردم به عنوان تشکیل دهندگان اولین حلقه ی این زنجیره میتوانند نقش کلیدی در مدیریت مواد زاید جامد ایفا کنند. بنابراین آگاهی و نگرش صحیح آنها نسبت به این موضوع میتواند موجب عملکرد صحیحتر آنها در ارتباط با مدیریت کاراتر سیستم گردد.مواد و روش ها: جامعه ی مورد بررسی این پژوهش 100 خانوار از 4 منطقه ی شهر ملکان بوده که توسط پرسشنامه مورد پرسش قرار گرفتند که از برنامه spss استفاده گردید.یافته ها: در این تحقیق 40/2درصد آزمودنی ها مرد و 59/8درصد زن بود. در این تحقیق 38/1 درصد افراد زیر دیپلم و 33 درصد دیپلم و 28/9 درصد بالاتر از دیپلم اند. در این تحقیق 89/7 درصد افراد برای تحویل زباله های خود از کیسه زباله و 10/3 درصد از سطل زباله استفاده می کنند. در این تحقیق 74/2درصد افراد زمان شب را برای جمع اوری زباله مناسب می دانند و 25/8درصد افراد زمان صبح را مناسب می دانند. در این تحقیق 45/4 درصد افراد نظافت معابر را در حد متوسط بیان کردند.در این تحقیق 32 درصد افراد نظافت معابر را در حد خوب ،20/6 درصد افراد نظافت معابر را در حد ضعیف ،2/1 درصد افراد نظافت معابر را در حد عالی، 68 درصد افراد عدم اطلاع در خصوص تفکیک زباله ،16/5درصد افراد اطلاع از طریق مامورین شهرداری از طرح تفکیک ،13/4 درصد افراد از طریق رسانه ها ،2/1درصد افراد از طریق آموزش گران ،49/5 درصد افراد اعلام عدم جای مناسبی برای نگهداری زباله های خشک دارند.نتیجه گیری: با توجه به اطلاعات بدست آمده به این نتیجه رسیدیم که بین متغیر سواد و میزان تمایل به تفکیک زباله ارتباط معنا داری دیده نشد. و بیانگر این موضوع است که آگاهی مردم نسبت به طرح تفکیک زباله کم میباشد و بنابر این فرهنگ سازی و آموزش در این زمینه لازم میباشد.

کلیدواژه ها

نگرش، تفکیک، پسماند، ملکان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.