جذب فسفر توسط نانو ذرات اصلاح شده ی ضایعات زغال سنگ (همدماهای جذب)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس علمی پژوهشی آبخیز داری و مدیریت منابع آب و خاک
  • کد COI اختصاصی: NCWMSWRM08_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 586
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه حسین پوربی بی حیاتی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهیدباهنر کرمان

مجید حجازی مهریزی

دانشیارگروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

حسن هاشمی پوررفسنجانی

استاد گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمدهادی فریور

استاد گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

حذف فسفر از پساب ها یکی از مسایل زیست محیطی می باشد. توسعه ی روش های ساده و مقرون به صرفه مانند جذبسطحی در حذف فسفر از پساب های آلوده و حفظ محیط زیست امری ضروری می باشد. به همین منظور این مطالعه به منظورارزیابی توانایی ضایعات اصلاح شده زغال سنگ در حذف فسفر انجام شد. ابتدا ضایعات به ذرات نانو تبدیل و در مرحله ی بعد باسود مخلوط و سپس با کلرید آهن اصلاح گردید. بعد از اصلاح و تهیه نانوذرات اصلاح شده، ZPCpH جاذب اندازه گیری شد.مشخصات ساختاری ضایعات با استفاده از تکنیک های XRD ، SEM تعیین شد. در این مطالعه تاثیر pH و همچنین غلظتاولیه ی محلول فسفر در حذف فسفر بوسیله ی جاذب مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که جذب فسفر توسط نانوذراتضایعات اصلاح شده از معادله لانگمویر تبعیت می کند. حداکثر جذب آن 50 / 19 میلی گرم فسفر به ازاء هر گرم جاذب اندازه-گیری شد. نتایج این مطالعه نشان داد که از نانوضایعات اصلاح شده میتوان در حذف فسفر از پسابهای آلوده و کاهشخطرات آلودگی آبها به فسفر استفاده کرد.

کلیدواژه ها

جذب سطحی، ضایعات زغالسنگ، فسفر، نانو، یوتریفیکاسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.