مدیریت جامع راهکاری مناسب جهت حفاظت آب و خاک با مشارکت مردم (مطالعه موردی حوزه آبخیز خضرآباد شهرستان اشکذر)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس علمی پژوهشی آبخیز داری و مدیریت منابع آب و خاک
  • کد COI اختصاصی: NCWMSWRM08_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 561
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا فاضل پور

دکتری علوم و مهندسی آبخیزداری، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد

رضوان اسدی

کارشناسی ارشد آبخیزداری، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد

امیرمحمد آخوندی

کارشناسی ارشد مدیریت مناطق بیابانی، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد

محمدمهدی مطهری نیا

کارشناسی ارشد آبخیزداری، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد

چکیده

حوزه های آبخیز امروزه در بسیاری از زمینه های مدیریتی در محیط های طبیعی مانند منابع طبیعی، آب، محیط زیست،کشاورزی و بلایای طبیعی به عنوان ظرف برنامه ریزی مورد پذیرش و استفاده قرار گرفته است به نحوی که تمامی برنامه ها درمقیاس وسیع و سپس برنامه های اجرایی در مقیاس های کوچکتر در این حوزه ها مدنظر قرار می گیرند. مدیریت جامع آبخیزیک فرایند برنامه ریزی جامع برای مدیریت چند جانبه با حضور کلیه ذینفعان در داخل حوزه آبخیز می باشد. در این تحقیقروند اجرایی طرح مدیریت جامع در حوزه آبخیز خضرآباد شهرستان اشکذر که از سال 1394 طبق الگوی مشخص که توسطسازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور تدوین گردیده، بررسی شد. هدف از این طرح ظرفیت سازی و توانمند سازی جوامعمحلی با جلب مشارکت آنها و انسجام سازمانی می باشد. بررسی ها نشان داد که با تشکیل کارگروه های استانی و شهرستانی طرحهماهنگی و ارتباط سازمانهای دولتی برقرار گردیده به درک مشترکی از مدیریت جامع رسیده اند. همچنین با برگزاری جلساتتوسط تسهیل گران طرح آموزش های لازم به مردم داده شد و با مشارکت خود مردم اولویت های روستاهای محدوده حوزهآبخیز خضرآباد استخراج گردید. در راستای اعتماد سازی نیز پروژه احداث دیوار ساحلی در یکی از روستاهای محدوده طرح بامشارکت حدود 40 درصدی مردم در حال اجرا می باشد.

کلیدواژه ها

مدیریت جامع، حوزه آبخیز، خضرآباد، مشارکت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.