بررسی تطبیقی جایگاه تربیت کودک در حقوق ایران و علم روانشناسی با تاکید بر سبک های فرزند پروری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جهانی سازی حقوق کودکان و نوجوانان از دیدگاه حقوقی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: CONFHAKIM01_386
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 823
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد میرشاهی

دانشجوی رشته روانشناسی بالینی کودک و نوجوان، کارشناسی ارشد، دانشگاه علم و هنر، یزد، ایران.

محمدعلی یادگاری حسن آبادی

روانشناس بالینی، کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران.

محمود شمسی زاده

روانشناس تربیتی، کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، انار، ایران.

چکیده

حقوق کودک در جامعه از حقوقی است که به جهت عدم توانایی آنان در در احقاق خود، از جایگاه ویژه و والایی برخوردار است. برخورداری از حق تربیت، از مباحث مهم حقوق کودک در اسناد حقوقی ایران و دیگر کشورها می باشد زیرا تربیت، فرآیند راهنمایی و هدایت کردن کودکان و نوجوانان است تا استعدادهای فطری خود را شکوفا سازند، رفتارهای مطلوبی را از خود بروز دهند، در آموختن مهارت های زندگی موفق شوند و سرانجام از سلامت روانی و اجتماعی بهرمند شوند که بتوانند شهروندی مفید و پویا باشند. از طرفی علم نوین روانشناسی علم و دانشی است که به بررسی علمی رفتار و فرایندهای روانی آدمی می پردازد و تربیت از مباحث ارزشمندی است که روانشناسی از ابتدا شکل گیری خود به آن پرداخته است. بر همین اساس با توجه به جامعه پیچیده امروزی، تبیین علمی و روشنمند بدون آشنایی با اصول و مبانی روانشناسی امکان پذیر نیست. لذا مقاله حاضر، با نگاه تطبیقی به واکاوی اسناد حقوقی و متون روانشناسی در زمینه تربیت و فرزند پروری می پردازد.

کلیدواژه ها

کودک، تربیت، حقوق، روانشناسی، سبک های فرزند پروری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.